Abonare la google news

Motivul pentru care un preot britanic și-a cusut buzele

Un preot britanic și-a cusut buzele, pentru a protesta împotriva „suprimării informațiilor științifice” despre schimbările climatice din media deținute de magnatul Rupert Murdoch, relatează Euronews.

Reverendul Tim Hewes, în vârstă de 71 de ani, a recurs – luni – la acest gest simbolic, dar unul extrem, în fața sediului filialei din Londra a News Corps, imperiul media al lui Murdoch.

Într-un videoclip postat pe YouTube, Hewes îl numește pe Murdoch un „negaționist” ipocrit al schimbărilor climatice și spune despre acesta că are influență asupra guvernelor, ceea ce a dus la o lipsă de acțiune în cea ce privește criza schimbărilor climatice.

El este fotografiat ținând o pancartă pe care scrie: „Murdoch – cel mai distructiv om din istoria planetei?”. După două ore de protest, reverendul și-a scos cusăturile.

ATENȚIE, IMAGINI CU UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL:

Alături de Hewes s-a aflat Mark Coleman, 62 de ani, un preot din Dieceza de Oxford a bisericii anglicane, de profesie stomatolog, care i-a adresat o scrisoare editorului pe mediu al ziarului The Times, cerându-i să se întâlnească și să discute situația.

Reverendul face parte din „Christian Climate Action”, o ramură a mișcării climatice „Rebeliunea Extincției”, care se pregătește pentru o demonstrație coordonată numită „Rebeliunea imposibilă”, începând cu data de 23 august.

Hewes a fost închis timp de 14 zile, în martie 2020, pentru că s-a lipit de mobilier la Curtea Magistraților din Londra, ca parte a aceluiași grup de protest.

Potrivit acestuia, „cusutul buzelor este un act de disperare” făcut de cei care sunt „nespus de frustrați” că nu sunt auziți.

„Există nenumărate persoane în întreaga lume care nu au glas și suferă din cauza urgenței climatice”, a explicat Hewes. „Știința și adevărul despre climă au fost dezactivate și cei care suferă nu sunt auziți. Rupert Murdoch a făcut asta. Îmi cos buzele pentru a demonstra dezastrul teribil și violent pe care acțiunile lui Murdoch l-au făcut asupra lumii și pentru a face vizibil în mod simbolic acest adevăr ”, a mai spus el.

Scopul său a fost să atragă atenția asupra lui Murdoch privind „suprimarea observațiilor științifice bazate pe dovezi, revizuite de colegi, de la mii de oameni de știință preeminenți de pe tot globul”.

Citeste articolul pe Gandul