miercuri 8 decembrie 3:12 PM

Abonare la google news

Moscova, sub nămeţi. Capitala Rusiei se confruntă cu cele mai abundente ninsori la început de iarnă, din ultimii 72 de ani VIDEO


Ninsoarea nu a încetat să cadă de luni seară asupra capitalei ruse, un oraş cu 12 milioane de locuitori, unde zăpada a încetinit traficul rutier, care a fost afectat de numeroase ambuteiaje. La Moscova, unde iernile au devenit în ultimii ani tot mai puţin friguroase şi lipsite de zăpadă, nu s-a mai văzut o asemenea ninsoare din 7 decembrie 1949.


În unele zone ale oraşului, zăpada avea o grosime de 13 centimetri şi a acoperit străzile şi trotuarele, iar mii de lucrători lucrează la degajarea lor cu ajutorul lopeţilor şi al maşinilor de deszăpezire. Au fost scoase şi tractoare şi excavatoare pentru a curăţa zăpada de pe bulevardele oraşului, precum şi zona aeroporturilor.

Citeşte şi Pregătiri pentru sezonul de schi. În Braşov au fost puse în funcţiune tunurile de zăpadă artificială

Piatra cubică din Piaţa Roşie din centrul Moscovei a fost acoperită în zori de un strat gros de omăt, iar ninsorile au redus vizibilitatea trecătorilor şi conducătorilor de automobile.

La sfârşitul cursurilor şcolare de marţi, copiii moscoviţi au luat cu asalt parcurile locale pentru a se distra pe pârtiile de săniuş.

Moscova este acoperită de zăpadă:

Romaniatv.net