31 mai 5:24 PM

Abonare la google news

Monica Pop: „Copilul să fie examinat de medic înainte de orice vaccinare”

Dr. Monica Pop a vorbit despre următoarele măsuri ce ar putea fi luate în Capitală, după 1 iunie, momentul „marii relaxări”. De asemenea, medicul a tras un semnal de alarmă legat de vaccinarea copiilor.

Relaxarea continuă: în spațiile închise vor putea fi organizate evenimente cu 50 de persoane, iar în cele deschise cu 70.

În cazul activităților culturale, condițiile ca să poată participa maximum 1.000 de persoane vor fi ca cei care merg să aibă ori vaccin, ori test PCR negativ, ori test antigen negativ, nu mai vechi de 48 de ore sau dovada că au trecut prin boala COVID.

De asemenea, românii ar putea merge fără mască, la birou, dacă sunt cel mult cinci în încăpere și sunt vaccinați.

Monica Pop: „Dacă vaccinatul se infectează, el transmite oricui”

„Este ceva foarte periculos, știm foarte bine deja, deși poate că autoritățile nu ar fi vrut să se știe lucrul acesta, că orice fel de vaccinat se poate infecta.

Dacă vaccinatul respectiv face o formă ușoară de boală, că acesta este destinul vaccinului, el nu te păzește de a face boala. El te determină să ai o formă mai ușoară. Deci dacă vaccinatul se infectează, și face o formă asimptomatică, el transmite oricui. Care e beneficiul certificatului de vaccinare?

Foarte bine, să se vaccineze toată lumea, dar eu cred că măsurile trebuie să fie continuate de cei care se vaccinează. Vaccinul nu te păzește de boală, doar de o formă gravă. Dacă faci o formă asimptomatică, e foarte bine pentru tine, dar nu e bine pentru ceilalți. (…) Vaccinatul se poate infecta. Dacă te duci fără mască, pentru că ești vaccinat, dar ești infectat, ce ai rezolvat?”, a declarat medicul Monica Pop la Antena 3.

Dr. Pop: „Copiii să aibă aviz de la medicul de familie, pentru vaccinare”

„În ceea ce privește vaccinarea copiilor, primăvara și toamna sunt întotdeauna perioade în care afecțiunile inflamatorii sunt accentuate și alergice.

Eu mi-aș dori două lucruri: să apară undeva o listă cu contraindicațiile vaccinării, așa cum există listă de contraindicații la orice act medical; un copil ar trebui examinat de către mediul de familie înainte de vaccinare și să aibă un act medical de sănătate”, a explicat dr. Monica Pop.

Citeste articolul pe Gandul