Abonare la google news

Moment jenant în Moldova: Parlamentul a ținut un moment de reculegere în memoria unui scriitor declarat mort, care însă trăiește

Parlamentul Republicii Moldova a ținut vineri un moment solemn de reculegere în memoria scriitorului Spiridon Vangheli, după ce președinta legislativului, Zinaida Greceanîi a anunțat decesul acestuia. Ministerul Sănătății a dezmințit însă vestea morții scriitorului, iar acesta a declarat că este într-o stare bună de sănătate.

”Stimați colegi, vă anunț cu mare regret că a decedat marele Spiridon Vangheli. Vă propun, din păcate, să păstrăm un moment de reculegere”, a spus șefa Parlamentului, Zinaida Greceanîi (membră PSRM, partidul pro-rus controlat de Igor Dodon), potrivit Pro TV Chișinău.

Citeste si:  ULTIMA ORĂ Președintele Iohannis anunță un nou sprijin masiv pentru Republica Moldova: 200.000 de doze de vaccin anti-Covid, ajutoare financiare nerabursabile, echipamente și medicamente, plus 6.000 de tone de motorină pentru agricultori

Ulterior, un alt parlamentar a cerut verificarea informației, iar Ministerul Sănătății a anunțat că sciitorul trăiește.

Mai mult, scriitorul Spiridon Vangheli a declarat pentru Ziarul de Gardă că este într-o stare stabilă, fiind internat cu Covid-19 în Spitalul Republican „Timofei Moșneaga”.

Spiridon Vangheli are 88 de ani. El este cunoscut mai ales pentru proza pentru copii, care a fost tradusă în mai multe limbi ale lumii. Printre operele sale se numără „Isprăvile lui Guguță”, „Steaua lui Ciuboțel”, „Pantalonia – țara piticilor”, „Băiețelul din coliba albastră”, potrivit Ziarul De Gardă. (Foto: Zinaida Greceanii / Facebook)

Citeste si:  UK și UE se întorc la masa negocierilor pentru un acord post-Brexit. Cele trei probleme critice discutate


Citeste articolul pe G4Media

 43 total views