Abonare la google news

Modelele Renault primesc un logo nou. Când îl vom vedea în trafic?

Modelele Renault vor primi un logo nou. Când se va schimba look-ul diamantului? Forma geometrică ce se regăsește în grila mașinilor francezilor este folosită încă din anul 1925.

GALERIE FOTO

Aproape 100 de ani a trecut de când modelele Renault poartă logo-ul în formă de diamant. Iar lucrurile nu se vor schimba prea curând. Dar emblema companiei va primi un look nou. Informația este confirmată de Gilles Vidal, noul director de design de la Renault, adus de la Peugeot.

Citeste si:  Lovitură pentru Gaz Metan! Un om din staff-ul lui Dusan Uhrin a câștigat procesul și îi pune pe medieșeni la cheltuieli de zeci de mii de euro | EXCLUSIV

Mutarea face parte din strategia Renaulution, anunțată odată cu prezentarea oficială a conceptului Dacia Bigster.

Logo-ul care va ajunge în curând la mașinile de serie și-a făcut apariția în cadrul evenimentului. Acesta a fost afișat în spatele CEO-ului Luca de Meo, dar și instalat în grila conceptului Renault 5 Prototype. “După reacțiile pozitive primite, am hotărât să-l lansăm”, a dezvăluit Gilles Vidal.

Forma geometrică simplă, cu o identitate puternică, va primi o imagine contemporană, care să reflecte noua imagine a brand-ului.

Citeste si:  Tesla recheamă în service 135 de mii de maşini din SUA. Care sunt modelele vizate

“Am regândit logo-ul pentru ca acesta să devină legendar, simplu, reprezentativ, o adevărată semnătură atemporală”, explică șeful diviziei de design a constructorului francez.

Povestea bătrânului logo Renault

Renault are același logo încă din 1925. În aproape 100 de ani, acesta, cu formele lui simple și angulare, a devenit ușor de recunoscut la nivel global.

De atunci, acesta a fost reproiectat de opt ori. Gilles Vidal este responsabil pentru schimbarea cu numărul 9. Actuala emblemă, creată în în 1992 și redesenată în 2015, începuse, spun cei de la Renault, să se demodeze.

Citeste si:  Judoka ieșean Vlăduț Simionescu, susținut financiar de Consiliul Local Iași în drumul spre Olimpiadă. Ce sumă va primi sportivul de la bugetul local

Renault a mai folosit o abordare similară în ceea ce privește rombul din grilă în 1946, 1959 și 1972. Dar nu a transformat-o într-un adevărat curent, așa cum intenționează să facă de această dată.

Noile modele Renault vor primi treptat noul logo. Până în 2024, acesta se va regăsi la mașinile din întreaga gamă.

Citeste articolul pe Promotor

 44 total views