vineri 3 decembrie 11:20 AM

Abonare la google news

Mitropolitul Iosif: ‘Gândurile românilor de pretutindeni să fie îndreptate către Hristos’


De Ziua Naţională a României, Mitropolitul Iosif a transmis un mesaj pentru românii de pretutindeni, conform basilica.ro.


„Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, reprezintă un bun prilej pentru românii care trăiesc temporar sau definitiv în afara graniţelor ţării de a-şi aduce aminte de rădăcinile lor”.

„Conştiinţa că aparţinem şi ne luptăm pentru apartenenţa şi moştenirea Împărăţiei lui Dumnezeu este cea fundamentală pentru creştini. În acelaşi timp, bucuriile neamului, poporului din care facem parte, ne ţin cu picioarele pe pământ şi cu inima în ceruri”.

„De aceea, ne rugăm, ca bunul Dumnezeu să ne ajute în a spori în dreapta credinţă, în dragostea cea către El şi către aproapele şi întru toate faptele cele bune, şi a dobândi ale Sale binefaceri împreună cu toţi credincioşii Săi”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale i-a îndemnat pe români să-I mulţumească pentru toate Domnului Iisus Hristos.

„Fie ca ziua naţională a României să fie un prilej de comuniune între români indiferent de locul unde trăiesc, dar şi între români şi popoarele Europei în mijlocul cărora trăim şi care ne primesc în mijlocul lor ca pe unii ai lor”.

„Gândurile şi simţămintele noastre, ale românilor de pretutindeni, să fie îndreptate către Mântuitorul Hristos spre a-I mulţumi pentru toate cele ştiute şi neştiute şi a-I cere darul unităţii spre folosul mântuirii noastre”, şi-a încheiat mesajul Mitropolitul Iosif.

Stiripesurse.ro