31 mai 3:18 PM

Abonare la google news

Misteriosul caz de la Arad, şoferul camionului cu ţigări de contrabandă, care ar avea legătură cu moartea afaceristului Ioan Crişan, nu a fost identificat. Cum a fugit acesta de lângă poliţişti?

Acest caz, al dispariţiei misterioase a şoferului camionului cu ţigări de contrabandă, corelat cu asasinarea afaceriostului Ioan Crişan, a provocat dezbateri în presa locală din Arad şi în mediul online, existând nelămuriri cu privire la contextul în care conducătorul auto a reuşit să fugă chiar din faţa poliţiştilor şi nu a fost prins nici după o săptămână. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Claudia Iuga, a declarat luni, pentru Agerpres, că „se fac în continuare cercetări pentru identificare şi prinderea şoferului şi a eventualilor complici ai acestuia”.

Surse apropiate anchetei au declarat, de asemenea, pentru Agerpres, că şoferul camionului le-a înmânat poliţiştilor nişte documente ale autovehiculului, iar când aceştia i-au solicitat şi documentele personale, a spus că trebuie să le caute în bord. Poliţiştii ar fi mers până la maşina de intervenţie pentru a verifica transportul, iar şoferul s-ar fi strecurat afară din cabină şi ar fi fugit pe câmp.

Citeşte şi EXCLUSIV Noi imagini şocante cu asasinatul de la Arad. Ultimele clipe de viaţă ale omului de afaceri Ion Crişan VIDEO

Aceleaşi surse afirmă că, contrar unor speculaţii apărute în presă, autocamionul cu ţigarete nu a fost dus în curtea firmei omului de afaceri Ioan Crişan, care a fost ucis de explozia maşinii sale, sâmbătă, în parcarea unui supermarket din municipiul Arad. Camionul a fost dus în curtea altei societăţi, la care apelează poliţiştii în astfel de cazuri, pentru a putea face inventarul mărfurilor de contrabandă. Anterior, într-un comunicat de presă transmis pe 25 mai de IPJ Arad, se arăta că „în momentul legitimării, şoferul autotrenului a fugit de la faţa locului, autotrenul fiind transportat în incinta unui operator economic”. „Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, au fost solicitaţi poliţiştii Serviciului de Investigate a Criminalităţii Economice, fiind descărcaţi 14 europaleţi care, aparent, conţineau borcane de sticlă. După îndepărtarea borcanelor, aşezate pe partea exterioară a europaleţilor, au fost găsite 323.298 pachete (6.465.960 fire) de ţigări de contrabandă, netimbrate„, au precizat reprezentanţii IPJ Arad, săptămâna trecută.

Potrivit site-ului local de știri Aradon.ro, primul scenariu privind moartea lui Ioan Crișan este legat de contrabanda cu țigări. Mai exact, există ipoteza că omul de afaceri ar fi vândut pontul cu transportul de țigări oamenilor legii, iar atentatul de sâmbătă, în care şi-a pierdut viaţa, ar fi fost o răzbunare.

Cele peste 320.000 de pachete cu ţigări descoperite de poliţiştii arădeni în camionul oprit în trafic erau ascunse în spatele unor borcane transportate în paleţi.

Citeşte şi Ipoteză-șoc cu privire la asasinatul din Arad. Crima ar avea legătură cu traficul de țigări

Citeste articolul pe RomaniaTV