Abonare la google news

Mişcarea 5 Stele va susţine în continuare guvernul Draghi, dă asigurări fostul premier italian Giuseppe Conte

Mişcarea 5 Stele va sprijini în continuare guvernul de uniune naţională condus de Mario Draghi, în pofida anumitor decizii nepopulare, a declarat fostul premier italian Giuseppe Conte, transmite Reuters.

”Unele decizii (ale guvernului) au nemulţumit cetăţenii şi provoacă îngrijorare. Vom fi loiali şi constructivi fără a renunţa la valorile şi luptele noastre”, a spus Conte (56 de ani) într-un interviu acordat publicaţiei Corriere della Sera.

El a adăugat că se va întâlni în curând cu premierul Draghi.

Mişcarea 5 Stele a obţinut 32% din voturi la alegerile legislative din 2018 şi este cel mai mare partid din parlamentul italian, dar popularitatea sa a scăzut din cauza anumitor măsuri luate şi a disputelor interne.

”Ultima perioadă nu a fost bună pentru Mişcarea 5 Stele, dar cu noua conducere îşi face vocea auzită clar şi noi vom lucra, ca întotdeauna, pentru binele ţării”, a spus fostul şef al executivului italian.

În luna ianuarie Giuseppe Conte, ce refuzase orice afiliere politică directă, a demisionat după ce guvernul său a devenit victima disputelor interne din coaliţie. Alegerea sa la conducerea partidului este considerată o simplă formalitate.

Sâmbătă seară, Conte a afirmat că Mişcarea 5 Stele a soluţionat o bătălie juridică internă care va permite avansarea procedurii de alegere a unui nou lider al partidului. El a anunţat că lucrează la un nou statut al formaţiunii, care va avea un profil internaţional mai pronunţat.

Sursa: Agerpres


Citeste articolul pe G4Media