Abonare la google news

Mirel Rădoi spera la un punct cu Germania. „La sfârșit, puteam vorbi de un egal. Planul pentru cele trei partide a fost șapte puncte”

Mirel Rădoi spera la un punct cu Germania! Inițial, înaintea începerii preliminariilor, selecționerul chiar și-a întocmit un obiectiv în care era inclus și cel puțin un punct cu naționala lui Low.

VIDEO | Mirel Rădoi spera la un punct cu Germania. „La sfârșit, puteam vorbi de un egal. Planul pentru cele trei partide a fost șapte puncte”

Naționala României a pierdut la limită, scor 0-1, pe Arena Națională, contra Germaniei, în cea de-a doua partidă din cadrul preliminariilor pentru Cupa Mondială din Qatar 2022. Selecționerul României, Mirel Rădoi, și-ar fi dorit ca norocul pe care l-a avut în persoana lui Florin Niță, să ia dimensiuni mistice, și să-i aducă un punct în final de meci, la ocaziile lui Stanciu sau Pușcaș. Înainte de cele trei meciuri din luna martie, obiectivul lui Mirel Rădoi era câștigarea a șapte puncte!

Sunt momente de joc în care am arătat bine. Am fost agresivi, am recuperat mingea, am reușit să pasăm. Din păcate, nu am reușit să schimbăm mai mult direcția de joc.  Nu știu dacă, în momentul de față, ne putem gândi că norocul a fost de partea noastră sau împotriva noastră. Au fost ocazii mari ale Germaniei, dar la sfârșit puteam vorbi de un rezultat de egalitate. Pe durata celor 90 de minute, nu știu dacă ar fi fost meritat pentru noi.

Da, planul pentru cele trei partide era de șapte puncte! Știam de valoarea lor, de lotul lor. Trebuia să echilibrăm balanța printr-o agresivitate mai ridicată, printr-o determinare mai mare, printr-o organizare defensivă mai bună. Să comprimăm distanțele și spațiile, a declarat Mirel Rădoi, la conferința de după meci.

VIDEO CONFERINȚA – integral Mirel Rădoi:

Programul României în Grupa J din preliminariile CM 2022 din Qatar, din luna martie:

25 martie 2021

 • ROMÂNIA – Macedonia de Nord, 3-2 (Tănase 28, Mihăilă 50, I. Hagi 86 / Ademi 82, Trajkovski 83)
 • Germania – Islanda 3-0 (Goretzka 2, Havertz 7, Gundogan 56)
 • Liechtenstein – Armenia 0-1 (Frommelt 83-aut.)

28 martie 2021

 • Armenia – Islanda 2-0 (Barseghyan 53, Bayramyan 74)
 • ROMÂNIA – Germania 0-1 (Gnabry 17)
 • Macedonia de Nord – Liechtenstein 5-0 (Bardhi 7, Trajkovski 51, 54, Elmas 62, Nestrovski 82 -pen)

31 martie 2021

 • Armenia – ROMÂNIA, de la ora 19:00
 • Germania – Macedonia de Nord, de la ora 21:45
 • Liechtenstein – Islanda, de la ora 21:45

VIDEO | Mirel Rădoi spera la un punct cu Germania. VIDEO | Mirel Rădoi spera la un punct cu Germania. „La sfârșit, puteam vorbi de un egal. Planul pentru cele trei partide a fost șapte puncte”

Clasament Grupa J:

 1. Germania 6 p.
 2. Armenia 6 p.
 3. Macedonia de Nord 3 p.
 4. România 3 p.
 5. Islanda 0 p.
 6. Liechtenstein 0 p.

Campionatul Mondial din 2022 va fi găzduit de Qatar, în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie. La acest turneu final vor participa 32 de echipe naţionale, dintre care 13 vor fi din Europa. Primele 10 naţionale europene calificate la CM 2022 vor fi câştigătoarele grupelor din preliminarii, acestea se califică direct. Celelalte 3 locuri vor fi ocupate în urma unui baraj la care vor participa 12 naţionale. În baraj se califică echipele naţionale clasate pe locul 2 în grupele preliminare şi cele mai bune câştigătoare de grupă în Liga Naţiunilor 2020/2021 care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022.

Citeste articolul pe PlaySport