duminică 5 septembrie 9:00 AM

Abonare la google news

Mirel Rădoi, lăudat înainte de meciul cu Liechtenstein. Cum s-ar putea califica România la CM 2022


Duminică, 5 septembrie, România se confruntă cu Liechtenstein de la ora 21:45. Mirel Rădoi a fost lăudat de un coleg de breaslă chiar înainte de acest meci. Selecționerul are o misiune dificilă din cauza problemelor întâmpinate în lot. Tricolorii se luptă pentru a se califica la Campionatul Mondial din 2022.


Doar cuvinte de laudă pentru Mirel Rădoi

România a învins Islanda cu 2-0, fiind prima victorie după un șir de patru înfrângeri consecutive. Primul 11 folosit de Mirel Rădoi a surprins pe toată lumea și a fost lăudat din toate părțile. Andrei Rațiu, aflat pentru prima dată în lotul naționalei mari, și Dragoș Nedelcu, care evoluează în grupa secundă din Germania, au fost doar două dintre surprizele oferite de către selecționer.

Mai mult, schimbările făcute în cea de-a doua repriză au demonstrat inspirația lui Mirel Rădoi și în același timp faptul că România are o bancă de rezerve puternică. Edi Iordănescu, antrenorul celor de la FCSB, a fost surprins plăcut de evoluția echipei naționale, dar și de strategia selecționerului.

Am auzit că a fost puțină șansă, dar e nevoie și de puțină șansă. Mirel a arătat inspirație și recunosc faptul că cel puțin pe mine m-a surprins un pic cu abordarea, și mă refer la primul 11, cred că și-a asumat răspunderea și nu știu ce critici ar fi primit dacă obținea un rezultat negativ”.

Cuvintele de laudă au continuat. Edi Iordănescu a scos în evidență încrederea de care au dat dovadă fotbaliștii, arătând astfel că încă mai speră la o calificare la CM 2022.

E un moment în care trebuie să recunoaștem personalitatea lui și că și-a asumat aceste riscuri, că așa le-am privit cu toții. Echipa a căpătat din nou încredere și speranța pentru calificare, și atunci ar trebui să arătăm forță, să facem un joc puternic, ofensiv, și să încercăm să marcăm repede, pentru aducerea celor trei puncte”, a declarat antrenorul lui FCSB, într-o intervenție la Fotbal Club.

Probleme serioase în lot

Denis Drăguș a părăsit cantonamentul echipei naționale. Anunțul a fost făcut de site-ul FRF.ro:

În această dimineață, Denis a efectuat investigații complexe, coordonate de staff-ul medical al naționalei. Concluziile acestora indică faptul că problema musculară a lui Drăguș îl face indisponibil pentru partidele de mâine, cu Liechtenstein, și miercuri, cu Macedonia de Nord.
În aceste condiții, Denis a părăsit cantonamentul tricolorilor. Multă sănătate și recuperare rapidă!”, se arată în comunicat.

Denis Alibec o să fie și el absent. Fotbalistul celor de la CFR Cluj a acuzat dureri la coapsă în a doua repriză din meciul cu Islanda. Imediat cum a ajuns în țară, acesta a suferit o intervenție medicală și este indisponibil pentru următoarele meciuri.

O altă problemă în compartimentul ofensiv vine din partea lui Dorin Rotariu. Fotbalistul lui Ludogoreț putea fi o variantă pentru atac, însă la ultima testare a ieșit pozitiv cu Covid-19 și a părăsit cantonamentul echipei naționale. Vestea tristă a fost anunțată chiar de site-ul FRF.ro:

Deși cu rezultate negative la toate testările efectuate în cantonamentul naționalei cu ocazia acestei acțiuni a naționalei, jucătorul Dorin Rotariu a fost depistat pozitiv la testarea COVID PCR solicitată de UEFA pentru desfășurarea partidei de mâine, cu Liechtenstein.

Playsport.ro