joi 2 decembrie 11:12 PM

Abonare la google news

Mircea Lucescu , pe făraș la Dinamo Kiev? Oficialii ucrainieni ar fi în negocieri avansate cu un alt antrenor


Asta ar putea fi o surpriză neplăcută pentru Mircea Lucescu. Dinamo Kiev ar fi negociat cu un alt antrenor preluarea echipei. Este posibil, însă, ca ucrainienii să încerce să se asigure, după ce reputatul tehnician își va ăbcheia contractul, în 2023. Atunci Il Luce s-ar apropia de 80 de ani, chiar și pentru el o vârstă mai mult decât venerabilă.


Presa braziliană a anunțat că gruparea din capitala Ucrainei a încercat să negocieze cu cel mai în vogă tehnician din America de Sud. Este considerat viitorul nume mare când vine vorba de antrenorii portughezi.

Dinamo Kiev a negociat cu un alt antrenor. Se pregătește despărțirea de Mircea Lucescu

Presa braziliană a suprins pe toată lumea după ce a dezvăluit că oficialii de la Dinamo Kiev l-ar fi contactat pe Abel Ferreira, tehnicianul portughez al celor de la Palmeiras. Acesta a câștigat Copa Libertadores cu formația braziliană și este văzut drept următorul Jose Mourinho. Un antrenor carismatic, care simte foarte bine tactica și care ia măsuri rapide. Ferreira este considerat drept un antrenor de mare potențial, la 42 de ani și multe grupări europene îl urmăresc cu atenție.

Așa că Dinamo Kiev ar fi încercat să își asigure serviciile unui tehnician modern, de mare viitor. Se pare, totuși, că Ferreira nu ar fi acceptat oferta, deși este posibil să se mai poarte negocieri.

Asta nu înseamnă că ucrainienii vor să scape de Mircea Lucescu, mai ales că lucrurile merg bine la campioana Ucrainei. Venerabilul antrenor menține Kievul înaintea marii rivale, în campionat, chiar dacă în Liga Campionilor echipa nu s-a descurcat foarte bine. Dar este posibil ca patronul Igor Surkis să pregătească viitorul. Nici din punct de vedere financiar nu ar renta o despărțire prematură de Lucescu.

Mircea Lucescu, cel mai bun antrenor din Ucraina, după obținerea independenței

Mircea Lucescu a reușit să facă istorie și la Dinamo Kiev, deși nimeni nu îi dădea mari șanse. Cu investiții mult mai mici decât cei de la Sahtior, Il Luce a câștigat titlul și a devenit primul antrenor care a cucerit campionatul cu două echipe diferite. Antrenorul român a ajuns la 9 titluri de campion în Ucraina.

De altfel, site-ul Tribuna l-a desemnat cel mai valoros antrenor al Ucrainei independente. L-a depășit chiar pe marele Valeri Lobanovski. „Il Luce” are 9 titluri de campion, 4 Cupe, plus Cupa UEFA și un ”sfert” în Liga Campionilor. Lobanovski a cucerit 5 titluri, 3 Cupe, pe lângă o semifinală și un „sfert” de Champions League.

Playsport.ro