Abonare la google news

Mioara Costin, consiliera premierului Cîțu, și-a dat demisia după scandalul documentului cu antetul Guvernului

Mioara Costin, consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului, a demisionat din funcția de consilier de stat pe probleme economice, joi, 22 iulie. Demisia vine în contextul în care un document cu antetul Guvernului, de la cancelaria prim-ministrului, a apărut în presă, și stabilește direcțiile de comunicare pentru campania internă a partidului.

Decizia de eliberare din funcție, semnată de premierul Florin Cîțu, a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

“Decizie privind eliberarea doamnei Mioara Costin, la cerere, din funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”, se arată în Monitorul Oficial. 

Documentul conținea strategia de comunicare pentru presă, pentru rețelele sociale, inclusiv ce hashtaguri trebuie folosite și mesajul pe care trebuie să-l transmită echipa lui Florin Cîțu. În document ce se cerea ca mesajele transmise să inducă ideea ca echipa lui Florin Cîțu este cea câștigătoare.

Marți premierul Florin Cîțu a negat orice legătură cu acest document.

Miercuri, întrebat dacă a verificat dacă este real documentul, premierul a spus că nu poate comenta decât pe baza unor documente oficiale.

Întrebat despre semnătura electronică a Mioarei Costin, premierul a precizat că în Guvern nu există semnături electronice pe documente.

Cine ar fi autoarea documentului care îi îndeamnă pe liderii PNL să iasă cât mai des la televizor pentru a-l susține pe Cîțu

Documentul de campanie cu antetul Guvernului ar fi fost redactat de Mioara Costin, consilier de stat al premierului Cîțu. Costin a fost angajată în urmă cu trei luni, pe 22 aprilie, după ce pe 15 martie își anunța plecarea de la Realitatea Plus, unde era reporter politic. Totodată, ea este cea care l-a înlocuit Andi Manciu la șefia Grupului de Comunicare Strategică. Citește mai mult

Comunitatea Declic, denunț pe numele premierului Florin Cîțu

Comunitatea Declic depune un denunț pe numele premierului Florin Cîțu și pe cel al consilierei de stat Mioara Costin, pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu. 

Denunțul este redactat de avocații Declic și va fi depus săptămâna viitoare la Direcția Națională Anticorupție. Costurile pentru plata avocaților vor fi suportate din donațiile membrilor Comunității Declic.

Citeste articolul pe Gandul