vineri 26 noiembrie 2:50 PM

Abonare la google news

Minunatul discurs al lui David Popovici, cel mai bun tânăr sportiv din Europa după primirea premiului


Anul acesta, David Popovici a uimit lumea sportului mondial cu performanțele sale. Drept răsplată, a fost desemnat drept cel mai bun tânăr sportiv din Europa, în 2021. După primirea premiului, David Popovici a ținut un discurs minunat și plin de maturitate.


David Popovici, cel mai bun tânăr sportiv al Europei

David Popovici (17 ani) a uimit lumea sportului prin evoluțiile sale de excepție. În acest an, el a câştigat o medalie de aur la Campionatele Europene de seniori în bazin scurt (25 metri), trei medalii de aur la Campionatele Europene de juniori, a doborât două recorduri mondiale de juniori la 100 şi 200 m liber şi a obţinut un loc 4 la JO 2020 de la Tokyo, în proba de 100 m liber.

Performanțele sale uimitoare nu au trecut neobservate. La final de an, David Popovici a primit un premiu important care vine ca o încununare a rezultatelor sale. Înotătorul român a câştigat Premiul Piotr Nurowski pe anul 2021. Joi seara, Popovici a fost votat drept cel mai bun tânăr sportiv din Europa la sporturile olimpice de vară, la Adunarea Generală a Comitetelor Olimpice Europene de la Samorin (Slovacia).

David Popovici, discurs minunat

După ce a primit Premiul Piotr Nurowski pe anul 2021, David Popovici a rostit câteva cuvinte minunate și pline de maturitate.

Sunt încă tânăr! Mă motivează copii care vin să facă poze cu mine!”, a spus David în fața Mișcării Olimpice Europene.

La finalul ceremoniei de premiere, Popovici a explicat sentimentele care l-au cuprins până la aflarea deciziei finale.

Am câştigat şi mă simt bine. Pe măsură ce ne apropiam de anunţarea câştigătorului mă aşteptam cât de cât, pentru că lumea a spus că am ţinut un discurs bun, un mini-discurs. Nu am avut emoţii înainte sau în timpul discursului, dar, pe măsură ce ne-am apropiată de momentul desemnării câştigătorului spiritul competitiv din mine îmi dicta şi urla: ‘Câştigă, trebuie să câştigi!’. Şi mă bucur că s-a întâmplat”, a spus Popovici într-un mesaj video difuzat pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Premiul Piotr Nurowski

David Popovici a fost votat de cele 50 de comitete olimpice naţionale ale Europei, fiind susţinut de preşedintele COSR, Mihai Covaliu. Înotătorul român a devansat alţi patru sportivi, care s-au clasat astfel în urma sa. Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) şi Adriana Vilagos din Serbia (atletism) sunt sportivii întrecuți de sportivul român.

David Popovici a primit o bursă de formare de 15.000 de euro. Sportivul de pe locul al doilea a fost recompensat cu 8.000 de euro, iar al treilea cu 5.000 de euro. Restul sportivilor nominalizați au primit câte 3.000 de euro.

Premiul a fost creat în memoria fostului preşedinte al Comitetului Olimpic Polonez, Piotr Nurowski. Acesta a murit tragic în 2010, într-un accident de avion. Premiul se acordă anual pentru sporturile de vară şi, separat, pentru cele de iarnă.

Playsport.ro