10 februarie 12:19 PM

Abonare la google news

Ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu, despre purtarea măștii în timpul orelor de sport

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre propunerea sa pentru Ministerul Sănătății în legătură cu desfășoarea orelor de educație fizică.

„În această dimineață am cerut o situație cu privire la practicile europene”, a transmis ministrul Cîmpeanu, întrebat despre purtarea măștii de protecție la orele de educație fizică. „Austria nu solicită purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică. Belgia nu solicită, Bulgaria nu solicită, Estonia nu solicită, Finlanda nu solicită, Suedia nu solicită. Franța nu solicită, dar are precizarea că orele de sport se desfășoară exclusiv în spații exterioare”.

„Luxemburg solicită purtarea măștii de la vesiar până la locul unde se derulează activitățile fizice, iar mai apoi, după încheierea orei de sport în care nu se solicită, portul măștii este obligatoriu de la locul în care s-au derulat activitățile fizice la vestiare. Am găsit un singur exemplu în Europa, într-o regiune din Italia, Venetto, în care se solicită purtarea măștii, dar și acolo decizia este în curs de actualizare. Vă repet, informarea este oficială, venită de la reprezentanții de la Bruxelles”, a continuat el, spunând că răspunsul său va fi propunerea oficială pentru Ministerul Sănătății, mai exact situația din Luxemburg.

Sursa: BZI