Abonare la google news

Ministrul Sănătăţii a publicat raportul referitor la infectările de COVID, pe judeţe. Unde s-au făcut cele mai puţine teste

Ministrul Sănătăţii a publicat raportul referitor la infectările de COVID, pe judeţe. Datele prezintă numărul de teste realizate în fiecare judeţ, rata de pozitivare, numărul persoanelor spitalizate, cel al vindecaţilor şi cel al celor care s-au reinfectat.

Ministrul Sănătăţii a publicat raportul referitor la infectările de COVID, pe judeţe. Unde s-au făcut cele mai puţine teste

Pe ACEASTĂ PLATFORMĂ există documente care se vor actualiza zilnic şi care cuprind numărul de teste realizate în fiecare judeţ, numărul de teste rapide, rata de pozitivare pe fiecare laborator, numărul de persoane spitalizate, numărul celor externaţi vindecaţi, dar şi numărul celor reinfectaţi.

Citeste si:  Ministrul Apărării, la 31 de ani de la Revoluție: Este o datorie morală ca noi, cei de acum, să cerem iertare familiilor rămase în suferință

Potrivit datelor prezentate, în primele trei zile din martie, în judeţul Vrancea s-a făcut cel mai mic număr de teste, respectiv 20 în total. În 1 martie au fost 3 teste, în 2 martie 4 teste şi în 3 martie 13 teste. La polul opus este judeţul Timiş în care s-au făcut, în total în cele trei zile, peste 4.900 de teste. Potrivit datelor transmis, joi, de către Grupul de Comunicare Strategică, rata de infectare în Vrancea este de 0,84 la mie, în timp ce în Timiş este 5,35 la mie.

Rata de infectare se raportează la ultimele 14 zile, însă autorităţile locale din Timiş au reclamat în repetate rânduri că, făcându-se foarte multe teste, se şi descoperă cazuri, de aceea rata de infectare este mare. În schimb, la puţine teste, numărul de cazuri depistate nu poate fi decât mic. Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătăţii, cel mai mare număr de teste se face în Bucureşti. În ultimele 3 zile au fost prelevate peste 7.800 de teste.

Citeste si:  Ce plan inedit a născocit proprietarul unui bar pentru a-l ține deschis în perioada pandemiei

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat noile date privind răspândirea COVID-19 în România. Până astăzi, 4 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 816.589 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 749.673 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.271 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeste si:  Meciurile de la Euro 2020 se joacă cu spectatori. Ministrul Tineretului și Sportului a anunțat câți fani vor putea sta în tribună

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 832 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Citeşte şi: Un bărbat de 45 de ani din Argeş a murit la câteva ore de la vaccin
 

 

Citeste articolul pe RomaniaTV