Abonare la google news

Ministrul Muncii Raluca Turcan, despre noua lege a salarizării: „Tot sistemul de salarizare este bătut în cuie anul acesta” / „Există salarii la nivel local mai mari decât într-o administraţie publică centrală”

Ministrul Muncii Raluca Turcan a explicat faptul că sistemul de salarizare nu va fi schimbat anul acesta deoarece modificarea legislației este un proces complex, subliniind că nu vrea să creeze popolației așteptări false.

Raluca Turcan a explicat faptul că în sistemul public lucrează aproximativ două milioane de persoane, ceea ce înseamnă o mare responsabilitate, astfel încât trebuie analizat fiecare tip de salarizare în parte.

Ministrul Muncii, despre legea salarizării: „ Trebuie să existe echitate între salariile în plată”

„Anul acesta, tot sistemul de salarizare este bătut în cuie. (…) Proiectul acesta e un proiect foarte complex şi nu vreau să creez aşteptări false că va fi gata anul ăsta. Când vorbeşti de salarizare în sistem public te referi la aproximativ două milioane de oameni. Două milioane de oameni au dreptul şi ne obligă să avem maximă responsabilitate pe fiecare în parte şi să analizăm aproape fiecare tip de salarizare în parte într-un sistem uriaş. Trebuie să existe echitate între salariile în plată. (…) Sunt unele sporuri care trebuie acordate în sume fixe. (…) Mai sunt necesare intervenţii pe grila de salarizare, pentru că sunt unele profesii fie uitate, fie marginalizate”, a explicat ministrul Muncii în cursul zilei de joi, 4 martie.

Raluca Turcan: La nivelul administrațiilor locale există inechităţi uriaşe între judeţe

De asemenea, aceasta a dezvăluit că introducerea grilei de salarizare s-ar putea face și la nivelul administraţiilor publice locale după ce a primit solicitări în acest sens chiar din partea acestor asociaţii profesionale.

„Mai mult, inclusiv în administraţia publică, şi am primit solicitări inclusiv de la asociaţiile municipiilor reşedinţă şi comunelor, să aducem grilă de salarizare şi în administraţia publică, pentru că acolo există salarizări diferite, cu inechităţi uriaşe între judeţe, şi între judeţe şi nivelul naţional. Există salarii la nivel local mai mari decât într-o administraţie publică centrală, ceea ce e anormal”, a mai susținut ministrul Muncii.

Ministrul Muncii Raluca turcan explica în luna februarie faptul că legea salarizării unitare și analizarea sporurilor bugetarilor se încearcă găsirea unui echilibru și creșterea motivației. Acesta dădea asigurări că salariile în sistemul bugetar vor rămâne în 2021 la nivelul celor de anul trecut.

Citeste si:  Cea mai adâncă piscină din lume a fost deschisă în Polonia

Citeste articolul pe Gandul