Abonare la google news

Ministrul Mediului, despre scandalul gunoiului din Sectorul 1: „Serviciul de salubrizare trebuie să fie prestat în continuare”

Garda de Mediu, viteză de reacție când sună ministrul. Cum demonstrează demnitarii că funcționează sistemul Mediafax Foto

  • Ministrul Mediului, Tanczos Barna, intervine în scandalul gunoiului din Sectorul 1
  • Tzancos Barna: „Cel mai important lucru este ca serviciul de salubrizare să fie prestat în continuare”
  • Acesta a precizat că declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situației sanitare este „o soluție de moment”

Declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situației sanitare este o soluție de moment, până la trecerea la o bază nouă contractuală juridică, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna: „Cel mai important lucru este ca serviciul de salubrizare să fie prestat în continuare”.

„Am vorbit zilele acestea de mai multe ori cu dna. primar. Știu care este situația. Știu că este o situație complicată din punct de vedere juridic, dar din punctul nostru de vedere, al ministerului, cel mai important lucru este ca serviciul de salubrizare să fie prestat în continuare, în ciuda faptului că cele două entități au o dispută juridică. Vom avea săptămâna viitoare o întâlnire pe această temă pentru a ne asigura că serviciul este prestat în continuare, deșeurile, gunoaiele nu rămân pe stradă”, spune Tanczos Barna.

El apreciază că declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situației sanitare este „o soluție de moment”.

„Am mai avut o situație similară într-un sector unde s-a închis o stație de sortare. Ajută pe moment această intrare în stare de alertă, până la trecerea la o bază nouă contractuală juridică”, adaugă ministerul Mediului.

Primarul Clotilde Armand solicită Prefecturii București declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situației sanitare. Edilul șef a trimis o adresă și spune că situația este cauzată „de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews