luni 23 august 4:00 PM

Abonare la google news

Ministrul Lucian Bode, despre câinii care detectează Covid-19, în România. Patrupezii, folosiți pe aeroporturile din Sibiu și Cluj Napoca


Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis, luni, 23 august 2021, într-o conferinţă de presă, faptul că proiectul Centrului Chinologic de la Sibiu de depistare a persoanelor infectate cu noul coronavirus va fi extins în România, în primul rând pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.


„Vor fi aceiaşi câini şi la Cluj, şi la Sibiu, vom alege câteva zile pe săptămână, câteva curse internaţionale. Va trebui să organizăm culoarul de sosiri în aşa fel încât să îşi desfăşoare activitatea. România este printre puţinele ţări din lume care a implementat un astfel de proiect”, a spus Lucian Bode.

Cinci câini, folosiţi pe Aeroportul din Sibiu pentru a găsi pasagerii infectate cu noul coronavirus

Oficialul a arătat că cei cinci câini utilizaţi pe Aeroportul din Sibiu au depistat mai mulţi pasageri infectaţi cu noul coronavirus.

„Am lansat un proiect pilot al Centrului Chinologic de la Sibiu şi mă bucur că a avut rezultate. Pe Aeroportul Sibiu au fost executate 30 de misiuni cu cei 5 câini şi 3 poliţişti. Exemplarele canine au semnalat un număr total de şapte persoane, dintre care una avea aproximativ trei săptămâni de la momentul în care a fost confirmată că fiind infectată, o persoană a fost testată şi confirmată pozitiv cu test rapid şi ulterior cu test PCR. Două persoane au fost semnalate şi testate negativ la testul rapid de pe aeroport, dar care au fost carantinate pentru că nu au făcut dovada vaccinului, şi trei persoane semnalate şi care au fost testate negativ cu test rapid şi carantinate pentru că nu aveau schema completă de vaccinare”, a menţionat Lucian Bode.

Bzi.ro