vineri 26 noiembrie 3:01 PM

Abonare la google news

Ministrul Lucian Bode anunță regulile pentru Ziua Națională a României

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, face declarații în aceste momente la Palatul Victoria. Oficialul anunță regulile ce se impun de Ziua Națională a României.


„Numărul persoanelor participante este limitat la 400, respectiv 200. În ceea ce priveşte activităţile autorităţilor vorbim de 300 de persoane, vorbim despre persoane vaccinate, care au trecut prin boala. Publicul poate participa atât în Bucureşti cât şi în întreaga ţară cu respectarea măsurilor, distanţă, masca şi dovada că au trecut prin boală sau sunt vaccinaţi”, a menționat Lucian Bode.

Ce reguli trebuie să respecte românii care vor participa la evenimentele de 1 Decembrie. Lucian Bode a făcut anunțul

„Nu trebuie să lăsăm garda jos. În România mai sunt trei judeţe în scenariul roşu. Rata de infectare este în scădere, dar în acelaşi timp cu îngrijorare ne uităm la ce spune OMS cu privire la riscurile care vor veni dintr-o anumită zonă a lumii, mai exact în Africa. Noi astăzi adoptăm o hotărâre a CNSU prin care vom stabili lista ţărilor cu zonele verzi, galbene sau roşii. Dacă OMS există aceste riscuri, eu cred că România va introduce în zona roşie automat aceste ţări, adică carantinarea celor care vin din aceste zone. Chiar dacă sunt persoane vaccinate dacă vorbim despre această tulpină”, a spus Lucian Bode.

Bzi.ro


Stirile.eu