Ministrul Ghinea anunţă o premieră: Primul expert român care vine de la CE să lucreze pentru Guvern

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, anunţă că, în premieră, un expert român a acceptat să se transfere de la Comisia Europeană la Guvernul României. Acesta va lucra în echipa care se ocupă de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat că un economist de la Comisia Europeană a acceptat să lucreze pentru ministerul pe care-l conduce. Ghinea a vorbit despre o premieră, în condiţiile în care specialiştii de top pleacă de la Bucureşti la Bruxelles.

Citeste si:  Ministrul Educației: La două cazuri de COVID-19 într-o clasă se suspendă activitatea clasei/ La mai mulți profesori pozitivi se suspendă activitatea școlii

„L-am cooptat pe Septimiu Szabo, un economist cu experienţă solidă la Comisia Europeană, în echipa de la minister care se ocupă de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Septimiu are o experienţă de top pe instrumente financiare, mănâncă PNRR pe pâine şi mai vine cu un atu – vorbeşte fluent „comiseza”, adică limba tehnică a oficialilor de la Comisie. Este pentru prima dată când un expert român ca el vine prin transfer de la Bruxelles să lucreze pentru un minister din România. În ultimii 14 ani, experţii români s-au transferat într-o singură direcţie, de la Bucureşti la Bruxelles”, a anunţat, pe Facebook, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. 

Citeste si:  Din ce face Deliric milioane de euro. Iubitul Innei are o afacere secretă

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: AlephNews

 6 total views