Abonare la google news

Ministrul Energiei merge săptămâna viitoare la Bruxelles pentru a discuta planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că se va afla luni şi marţi la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni pe marginea planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia (CEO), transmite Agerpres.

„Noi ne-am asumat şi sprijinim Pactul Verde European, acel Green Deal, şi evident că facem paşi în această direcţie. Suntem în proces de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Eu luni şi marţi sunt la Bruxelles tocmai pentru a discuta şi acest lucru. Ne dorim ca, la Oltenia, dintr-un mix energetic bazat 100% pe cărbune, să avem la sfârşitul acestui proces de restructurare cărbune, gaz şi energie regenerabilă”, a spus ministrul, vineri, în cadrul unor declaraţii de presă cu ocazia campaniei „Vinerea verde”.

Citeste si:  Ce este chirurgia ortognatică și ce afecțiuni tratează

El a venit la serviciu conducând maşina electrică a Ministerului Energiei. De regulă, ministrul foloseşte o maşină a SPP, care îl ia zilnic de acasă.

„Eu, când vin, (maşina electrică – n.r.) este deja la încărcat, tocmai pentru a putea pleca unde au nevoie. Colegii o pot folosi, fiecare dintre colegii noştri. Secretarul de stat (Niculae – n.r.) Havrileţ o foloseşte chiar foarte des. A fost o plăcere să conduc o maşină electrică astăzi. Am venit de acasă. M-am mai învârtit un pic, că am avut puţină treabă. Chiar e o plăcere să conduci o maşină electrică, nepoluantă. E un pic aşa, să zic, neobişnuit, că nu auzi zgomotul motorului, dar să ştiţi că merge foarte bine”, a mai spus Popescu.

Citeste si:  Patru lăutari reținuți după ce ar fi încasat „indemnizații pentru COVID-19”, cu acte false. Prejudiciul se apropie de 80.000 de lei (DETALII EXCLUSIVE)

În decembrie, statul român a notificat oficial Comisia Europeană cu privire la planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia care include acordarea de ajutoare de stat.

Pe 5 februarie, Comisia Europeană a anunţat deschiderea unei investigaţii aprofundate a ajutorului de stat pentru restructurarea companiei.

CE Oltenia are nevoie de aprobarea Comisiei Europene până la finele lunii aprilie, pentru a primi ajutorul de stat care îi permite achitarea fără penalităţi a certificatelor de emisii de dioxid de carbon aferente anului trecut.

Citeste si:  Mihai Tudose îl face praf pe premierul Cîţu: Un chelner de bacșișuri mici. E duhul rău din lampă!


Citeste articolul pe G4Media

 42 total views