21 septembrie 10:18 PM

Abonare la google news

Ministrul Economiei, despre demiterea USR-iștilor din consiliile de administrație: ”Au folosit aceste companii să-și pună oameni acolo?”

Ministrul Economiei, Dan Vîlceanu, le transmite foștilor parteneri din USRPLUS să nu mai vorbească despre subiectul demiterii unor membri din consiliile de administrație pentru că ar putea plana suspiciunea că partidul ”a plantat sinecuriști”.

Întrebat într-o emisiune la Digi24 dacă se demit în aceste zile doar membrii de administrație propuși de USR PLUS, Vîlceanu susține că nu a întrebat pe nimeni din ce partid face parte.

”Nu. Aici cred că și din partea USR să vină un răspuns. Au folosit aceste companii să-și pună oameni acolo? Nu am întrebat care-s USR-iști. Mă interesează ca aceste companii să facă reforma care trebuie. (…) Analizați ce se întâmplă la CFR Marfă. Nu s-a întâmplat nimic, compania e într-o situație groaznică. Trebuie să-ți asumi niște lucruri ferme. Vrei să fii în consiliul de administrație la Tarom, CFR, CNAIR, asumă-ți reforme”, a spus Vîlceanu.

Ministrul spune că guvernul pregătește un proiect prin care se va stabili un program de investiții pe următorii 10 ani.

”Eu am mandat de 45 de zile, dar nu m-am dus să stau 45 de zile și să vină altcineva. Lucrăm la un proiect de hotărâre de guvern să ne asumăm programul de investiții 2020-2030, altfel va fi ca până acum: vine Vîlceanu din Oltenia să facă ceva acolo, pe urmă vine Bode din Sălaj…nu. 10 ani de acum înainte știm care sunt proiectele și le urmărim astfel ca să se întâmple”, a mai spus ministrul Economiei.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin


Citeste articolul pe G4Media