Ministrul Digitalizării vrea să transforme poștașii în asistenți comunitari: Se întâmplă uneori, un exemplu puțin mai macabru, ca unele persoane să fie găsite decedate în locuință

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, a declarat, marți, la Antena 3, că în Poșta Română sunt angajați foarte mulți factori poștali, iar odată cu degitalizarea și îmbunătățirea serviciilor aceștia ar trebui pregătiți pentru „altceva”. Ministrul USR PLUS spune că factori poștali ar putea deveni asistenți comunitari, existând deja un proiect în acest sens.

Citeste si:  Cum arăta o cununie civilă la Cluj-Napoca, în 1990! Puține erau filmate și se putea trăi fără drone

„Sunt foarte mulți factori poștali. Trebuie să îi pregătim pentru altceva. Aceștia ar putea fi pregătiți să devină asistenți comunitari. Este un proiect”, a declarat Ciprian Teleman, la Antena 3, citată de Digi24.

Întrebat ce ar însemna conversia factorilor poștali în asistenți comunitari, Teleman a explicat: „Se întâmplă uneori, un exemplu puțin mai macabru, ca unele persoane să fie găsite decedate în locuință după o perioadă destul de lungă de timp. Ori, avem acești factori poștali care cunosc foarte bine comunitățile și ar putea fi cei care să semnaleze lucruri neobișnuite.”.

Citeste si:  Zeci de percheziţii în Capitală şi în patru judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani

Poșta Română vrea să-și reducă numărul de angajați.  Directorul general al Poștei, Horia Grigorescu, a declarat, pentru Digi24.ro, că aproape 300 de angajați ar putea părăsi compania, atât prin plecări voluntare, cât și prin concedieri colective. Aceștia ar urma să primească până la 12 salarii compensatorii.

Sursa: Digi24.ro


Sursa: G4Media

 8 total views