Abonare la google news

Ministrul britanic Michael Gove primește o alertă de Coronavirus după călătoria cu fiul său în Portugalia pentru finala Ligii Campionilor la fotbal

Ministrul britanic Michael Gove a primit o alertă prin aplicația COVID la mai puțin de o săptămână după ce a asistat în Portugalia la finala Ligii Campionilor la forbal împreună cu fiul său.

Gove care deține titlul de cancelar al Ducatului Lancaster a trebuit să abandoneze joi după-amiază o întâlnire cu prim ministrul Boris Johnson și liderii națiunilor componente ale Regatului Unit, după ce a primit notificarea că a intrat în contact cu cineva care a testat pozitiv pentru Coronavirus în ultimele zile.

Se băbuiește că interacțiunea ministrului Gove cu cineva care contractat virusul ar fi putut să aibă loc atunci când el și fiul au asistat la meciul dintre Chelsea și Manchester City de la Porto în weekendul trecut.

Ministrul Gove va fi testat în fiecare zi timp de o săptămână, în loc să fie nevoit să se autoizoleze timp de 10 zile, deoarece participă la un program pilot, potrivit relatărilor de presă.

Ministrul cabinetului și fiul său s-au numărat printre cei peste 12.000 de fani de fotbal care au zburat la Porto pentru meci.

Soția lui Gove, Sarah Vine, a postat o fotografie a fiului lor Will pe Instagram în interiorul stadionului.

Numeroși fani si ambelor cluburi au fost contactați de aplicația Coronavirus după meci, pe care Chelsea l-a câștigat cu 1-0.

Joi Marea Britanie a trecut Portugalia de pe lista verde pe lista galbenă a țărilor, ceea ce impune o carantină de 10 zile tuturor persoanelor care sosesc de acolo.


Citeste articolul pe G4Media