31 ianuarie 7:00 PM

Abonare la google news

Ministerul Sănătății a anunțat rate de infectare mai mari în cinci județe. A șters fotografia ulterior

Seria erorilor generate de Ministerul Sănătății continuă. După ce a anunţat moartea unei femei arse în incendiul de la Matei Balş. iar 20 de minute mai târziu a rectificat, astăzi Ministerul a făcut o nouă gafă.

Ministerul Sănătății a anunțat rate de infectare mai mari în cinci județe

Ministerul Sănătății a publicat mai multe date privind evoluția epidemiei de COVID, în care rata de infectare din cel puțin cinci județe este mai mare decât cea anunțată, tot astăzi, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

O diferență semnificativa este în cazul județului Maramureș, care în datele anunțate de instituția condusă de Vlad Voiculescu este în scenariul roșu, cu o rată de incidentă de 3,03 la mia de locuitori.

La ora 12.50, Grupul de Comunicare Strategică a transmis buletinul zilnic privind evoluția epidemiei COVID-19 în România. În acest buletin, județul Timiș are cea mai ridicată rată de infectare la mia de locuitori, respectiv 3,2, fiind și singurul aflat în județul roșu.

După aproximativ 20 de minute, la 13.10, Ministerul Sănătății a postat, la rândul său, mai multe date privind evoluția crizei COVID-19. Î

Datele sunt însă complet diferite de cele anunțate de Grupul de Comunicare Strategică

De exemplu, județul Timiș avea rata de infectare mai mare cu 0,36, respectiv de 3,56. Județul Maramureș, în scenariul roșu la Ministerul Sănătății, în galben la GCS.

În cazul județului Maramureș, diferența este și mai mare, de 0,41, iar potrivit Ministerului Sănătății județul a revenit în scenariul roșu, având o rată de infectare de 3,03 la mia de locuitori. În bilanțul transmis de Grupul de Comunicare Strategică, incidența la mia de locuitori este de 2,62.

Şi în alte judete, incidenţa numărului de cazuri era diferită: Ilfov: 2,86 la mie (Ministerul Sănătăţii) faţă de 2,47 la mie (GCS) Braşov: 2,58 la mie (Ministerul Sănătăţii), faţă de 2,1 la mie (GCS) Cluj: 2,55 la mie (Ministerul Sănătăţii), faţă de 2,3 la mie (GCS).

Ministerul Sănătăţii a șters ulterior fotografia care conţinea cifrele despre incidenţa pe judeţe.

Bogdan oprea, noul purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu, are un nou purtător de cuvânt. Este vorba despre Bogdan Oprea, care a mai ocupat o funcții asemănătoare în trecut.

El a fost purtătorul de cuvânt al președintelui Traian Băsescu (mai 2012 – octombrie 2014), în al doilea mandat al acestuia, dar și al Elenei Udrea la ministerul Dezvoltării.

 

Sursa: Gandul