31 ianuarie 6:41 PM

Abonare la google news

Ministerul rus de Externe acuză SUA de „ingerinţă flagrantă” în afacerile sale interne, după ce secretarul de stat Antony Blinken a condamnat represiunile poliției împotriva manifestanților anti-guvernamentali

Ministerul rus de Externe a acuzat Statele Unite de „ingerinţă flagrantă” în afacerile sale interne după ce secretarul de stat Antony Blinken a condamnat duminică represiunea Moscovei împotriva protestatarilor anti-guvernamentali care au ieşit în stradă pentru a cere eliberarea opozantului Alexei Navalnîi, informează DPA.

Ministerul rus a răspuns la un tweet al lui Blinken, care a criticat „tactica dură a autorităţilor ruse împotriva protestatarilor paşnici şi a jurnaliştilor” în timpul manifestaţiilor de duminică din toată ţara.

„Statele Unite condamnă utilizarea persistentă de tactici brutale de către Rusia contra unor manifestanţi paşnici şi a unor jurnalişti pentru a doua săptămână consecutiv, şi îşi reînnoiesc apelul la eliberarea celor care au fost arestaţi, printre care Aleksei Navalnîi’, a transmis secretarul de stat Antony Blinken pe Twitter.

Poliţia rusă a arestat duminică peste 3.800 de persoane şi a blocat centrul mai multor oraşe, inclusiv capitala, în timpul noilor proteste care au avut loc în mai multe oraşe din ţară, relatează AFP. La Sankt Petersburg, o altă fortăreaţă a opoziţiei, aproape 3.000 de oameni adunaţi într-o piaţă din centrul oraşului au fost dispersaţi de forţele anti-revoltă. Manifestaţii au avut loc şi în Vladivostok şi Novosibirsk. Autorităţile ruse spun că aceste proteste nu au fost autorizate.

Foto: (c)  ANATOLY MALTSEV / EPA/Agerpres

Potrivit organizaţiei OVD-Info, specializată în monitorizarea demonstraţiilor, cel puţin 3.838 de persoane au fost arestate în 82 de oraşe, dar în principal la Moscova (1.080). Printre cei arestaţi se numără şi soţia lui Navalnîi, Iulia, care venise să ia parte la demonstraţie.

Sursa Foto sus: captura vide abcNews


Sursa: G4Media