3 iunie 10:12 PM

Abonare la google news

Minaur Baia Mare a devenit vicecampioană națională! Cine merge în cupele europene, cine a retrogradat din Liga Florilor + Clasamentul final al sezonului 2020-2021

Liga Florilor (ediția 2020-2021) s-a încheiat în această seară cu partida SCM Craiova – U Cluj (scor 26-25). CSM București este noua campioană a României, în timp ce Minaur Baia Mare și Vâlcea au completat podiumul.

CSM Galați, Universitatea Cluj și Activ Ploiești sunt cele trei echipe care au retrogradat. SCM Craiova și Dacia Mioveni merg la un turneu de menținere / retrogradare în 7-9 iunie.

Gloria Buzău (locul 4) s-a calificat la rândul ei în Liga Europeană. Măgura Cisnădie și Rapid București vor solicita wildcard pentru a juca în cupele europene.

Minaur Baia Mare a devenit vicecampioană națională! Cine merge în cupele europene, cine a retrogradat din Liga Florilor

Liga Florilor a ajuns azi la final, la capătul a 30 de etape, dintre care jumătate s-au desfășurat în ultimele 5 săptămâni. A fost un sezon chinuitor pentru majoritatea echipelor, în condițiile în care cele mai multe jocuri s-au disputat la Sf. Gheorghe și București.

CSM București a câștigat fără dublii titlul în acest sezon, cu un avans de 6 puncte față de Minaur Baia Mare. „Tigroaicele” s-au impus la diferențe importante în toate jocurile disputate cu formațiile clasate pe locurile 1-4. Formația pregătită de Adrian Vasile și-a trecut astfel în cont al 5-lea titlu din istorie.

A doua echipă care a ieșit pe plus a fost Minaur Baia Mare. Cotată cu șansa a treia la startul sezonului, echipa lui Costică Buceschi a reușit să treacă în fața echipei SCM Rm. Vâlcea. Minaur a înregistrat așadar cel mai bun rezultat de la reorganizarea clubului. Iar acum va solicita wildcard pentru a juca în Liga Campionilor.

A treia echipă care a depășit pronosticurile a fost Măgura Cisnădie (locul 5). Reprezentanta Sibiului a întrecut echipe cu pretenții mai mari, precum Dunărea Brăila și Gloria Bistrița. De altfel, aceste grupări au și anunțat staff-uri noi pentru următorul sezon. Măgura a ocupat locul 5, la un punct de Gloria Buzău, în condițiile în care a dus a doua jumătate a returului cu 10 jucătoare plus 3 portari. Apropo de Gloria Buzău, echipa lui Ovidiu Mihăilă a confirmat investițiile printr-o nouă calificare în Liga Europeană.

Dacia Mioveni s-a descurcat onorabil la primul sezon din istoria clubului în Liga Florilor. © FOTO: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

Dintre noi-promovate s-a detașat Dacia Mioveni. La prima participare în Liga Florilor, formația condusă de Gheorghe Covaciu a adunat nu mai puțin de 8 victorii și a depășit U Cluj cu 13 puncte! Ardelencele se reîntorc în liga a doua după mai bine de 20 de ani.

Nu mai puțin de 6 echipe speră la o prezență în cupele europene în ediția 2021-2022. Măgura și Rapid și-au exprimat intenția de a solicita wildcard-uri pentru Liga Europeană.

Iată cum arată clasamentul Final:

Sursa frh.ro

ProSport a încheiat deja și Ancheta pentru desemnarea echipei ideale și a celei mai bune jucătoare în sezonul 2020-2021. În curând vom publica toate datele.

Citeste articolul pe ProSport