10 februarie 9:42 AM

Abonare la google news

Milioane de doze de vaccin aruncate! Motivul este incredibil: Japonia nu dispune de seringile potrivite

Japonia va arunca milioane de doze de vaccin Pfizer, deoarece nu are seringile potrivite.

Japonia a rezervat 144 de milioane de doze de vaccin Pfizer, dar nu are suficiente seringi care pot extrage 6 doze din fiecare flacon.

Seringile standard din Japonia nu pot extrage a șasea și ultima doză din fiecare flacon, a anunțat ministrul Sănătății, Norishisa Tamura, potrivit The Guardian, citat de Mediafax.

Japonia a rezervat 144 de milioane de doze de vaccin Pfizer, suficiente pentru 72 de milioane de oameni, sub presupunerea că fiecare flacon conține 6 doze.

„Nu va fi suficient…”

Lipsa seringilor potrivite va forța personalul medical să folosească seringi obișnuite, care pot extrage doar cinci doze dintr-un flacon, pentru 60 milioane de oameni.

Executivul nipon le-a cerut deja producătorilor de echipamente medicale să crească producția de seringi specializate. „Vom folosi toate seringile pe care le avem și care pot extrage 6 doze, dar nu va fi suficient”, a avertizat Tamura.

Japonia se alătură SUA și altor țări din UE care au raportat un deficit de seringi pentru 6 doze.

Japonia va demara campania de imunizare anti-COVID la jumătatea acestei luni și va imuniza 20.000 de medici din prima linie, în primă fază. Alți 3,7 milioane de lucrători medicali vor fi imunizați de la jumătatea lunii martie 2021.

Din păcate, medicii care administrează vaccinul nu vor mai avea de ales și vor arunca a șasea și ultima doză Pfizer.

Se preconizează că vaccinarea a 36 milioane de persoane cu vârsta de peste 65 de ani va fi demarată la începutul lunii aprilie a acestui an, mai târziu decât în țările occidentale, transmite sursa citată.

Cum va funcționa lista de așteptare din platforma de vaccinare. Explicațiile lui Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat, într-o conferință de presă, marți, la Palatul Victoria, că una dintre noutățile campaniei de imunizare va fi introducerea unei liste de așteptare. Persoanele care se află pe lista de așteptare vor fi notificate în momentul în care se eliberează locuri în centrul de vaccinare pe care l-au selectat.

Sursa: Gandul