Abonare la google news

Mii de credincioşi au participat la pelerinajul din jurul Catedralei Ortodoxe din Timişoara: Dumnezeu a binecuvântat Ţara Banatului cu un sfânt VIDEO

La fel ca în fiecare an, în 15 septembrie, Catedrala Mitropolitană din Timişoara îşi cinsteşte, prin rugăciune, ocrotitorul spiritual, Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş.

Potrivit tradiţiei, în 14 septembrie are avea loc şi procesiunea cu moaştele Sfântului Ierarh, însă doar în jurul catedralei.  

 

„Cu dezlegarea cuvenită de la autorităţile de stat, în situaţia asta de pandemie, avem dezlegare ca anul acesta să facem pelerinajul pe uliţa aceasta din jurul Catedralei. Vă îndemnăm, largă este uliţa, staţi cât mai depărtaţi unii de alţii, să împlinim şi cele ale lui Dumnezeu, dar şi cele ale medicinei…Sfântul Iosif, iată, cu ajutorul lui Dumnezeu, o să fie luat acum pe umeri de părinţi, şi dus prin cetate, să vadă ce mai este prin cetatea în care, în urmă cu peste 300 de ani, era aici“, a spus mitropolitul Ioan Selejan. 

 

Mii de credincioşi au venit şi în această seară la procesiunea care s-a desfăşurat pe traseul Catedrală – Podul Maria – Podul Mihai Viteazul – Catedrală.  

 

După procesiune, racla cu sfintele moaşte a fost deschisă şi aşezată în faţa Sfântului Altar. Programul liturgic a continuat la catedrală, în noaptea de 14 spre 15 septembrie. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul