26 mai 1:30 PM

Abonare la google news

Mihai Fifor: „PSD nu va susţine niciodată PNRR în forma actuală. E un plan sinistru de austeritate”

Într-un comunicat transmis miercuri, Mihai Fifor arată că „nu mai e vorba de un Plan de Redresare şi Rezilienţă, ci un Plan Sinistru de Austeritate”.

„Este o mare minciună că România are 29 de miliarde din PNRR, o minciună întreţinută de Iohannis, Cîţu şi Ghinea. În realitate, România are doar 14 miliarde de la UE pentru PNRR. Diferenţa, de 15 miliarde de euro, este un împrumut de tip FMI care va pune un jug social crâncen pe România. Acesta este adevărul pe care guvernarea Cîţu voia să-l ascundă, motiv pentru care a şi secretizat totul.

PSD l-a aflat şi avertizează că acest împrumut, condiţionat de acceptarea unor politici dure de austeritate, va avea efecte nocive grave asupra populaţiei, firmelor româneşti şi nivelului de trai. Practic guvernul Cîţu revine la politica strânsului curelei din timpul acordurilor FMI”, susţine Mihai Fifor, citat de Agerpres.

Mihai Fifor: „Toate statele UE, în afară de România şi Italia, au refuzat împrumutul din PNRR”

În acelaşi comunicat, liderul PSD Arad afirmă că „acest plan de austeritate înseamnă îngheţarea pensiilor şi salariilor pe cinci ani, dar şi a alocaţiilor”.

„Creşterea vârstei de pensionare, negată formal, dar confirmată pe fond, atât de documente cât şi declarativ, de ministrul Turcan; creşterea unor taxe în zona IT şi în zona IMM-urilor unde se ofereau stimulente pentru susţinerea acestor sectoare; cel puţin dublarea impozitelor pe proprietate la persoanele fizice. Din toate aceste motive/condiţionalităţi dure, restul celorlalte state UE, cu excepţia Italiei şi României, au refuzat împrumutul din PNRR, pentru că nu vor să-şi pună acest jug social şi s-au rezumat doar la accesarea grant-urilor, respectiv a sumelor nerambursabile”, afirmă deputatul PSD Arad.

Citeşte şi: Gabriela Firea, interpelare pentru ministrul Sănătăţii: „Solicit să ne transmiteţi informaţii actualizate privind stadiul în care se află proiectele spitalelor de arşi”

Citeste articolul pe RomaniaTV