2 iunie 12:30 PM

Abonare la google news

Mihai Fifor, întrebări pentru ministrul Lucian Bode după asasinarea omului de afaceri din Arad: ”Nu avem nicio reacție serioasă, pragmatică și cu potențiale rezultate din partea instituțiilor statului”

Asasinarea afaceristului arădean Ioan Crișan ridică, în continuare, numeroase semne de întrebare, iar deputatul PSD de Arad, Mihai Fifor, consideră că ministrul Afacerilor Interne – Lucian Bode – demonstrează o lipsă de implicare alarmantă. Pe pagina sa de socializare, Fifor îi adresează ministrului mai multe întrebări și conchide că, până acum, nu există nicio reacție ”serioasă” și ”pragmatică”.

Ministrul Lucian Bode a declarat, după tragedia de la Arad, că ”România este o țară sigură”, însă deputatul Mihai Fifor avertizează că măsurile concrete lipsesc, încă, deși au trecut mai multe zile de la asasinarea omului de afaceri.

”Au trecut câteva zile bune de la tragicul eveniment de la Arad. Din păcate, în afară de detalii tot mai picante aruncate în spațiul public despre politica de tip mafiot făcută de Falcă și de gașca lui, vreme de mai bine de 20 de ani, despre care tot vorbim, dar în pustie, nu avem nicio reacție serioasă, pragmatică și cu potențiale rezultate în plan imediat din partea instituțiilor statului.

Ar fi interesant de știut ce măsuri a dispus ministrul Lucian Bode pentru eficientizarea activității IPJ Arad…”, notează deputatul social-democrat în mediul online.

Mihai Fifor: ”Cu ofițeri delegați la comandă, oricât de buni ar fi, nu se fac reformele atât de necesare”

Mihai Fifor îi adresează ministrului Lucian Bode 7 întrebări pe pagina sa de socializare, încercând să afle – public – dacă acesta a dispus o analiză a activității IPJ Arad în zona activităților de prevenție și de combatere a criminalității transfrontaliere, dacă sunt analizate dotările și investițiile în echipamente la inspectoratul din Arad și, mai ales, dacă are informații referitoare la ”implicarea politicului” în activitatea inspectoratului județean de poliție.

  1. ”A dispus oare o analiză serioasă a activității IPJ Arad în zona activităților de prevenție și de combatere a criminalității transfrontaliere, cu măsuri reale și nu doar pe hârtie?
  2. Oare ministrul Bode știe câtă nevoie este de stabilitate și profesionalism în funcția de comandă la nivelul tuturor structurilor IPJ Arad, începând cu funcția de inspector-șef? Cu ofițeri delegați la comandă, oricât de buni ar fi, nu se fac reformele atât de necesare.
  3. Oare așezarea regională a unor structuri esențiale ale MAI și reducerea acestora în județe la nivel de serviciu o fi chiar benefică? A adus ea rezultate?
  4. A dispus domnul ministru Bode o analiză urgentă a nivelului de încadrare a resursei umane la IPJ Arad?
  5. Oare a întrebat ministrul când au fost ultima data lucrătorii IPJ Arad la un curs de perfecționare?
  6. A dispus ministrul Bode o analiză a dotărilor și a investițiilor în echipamente și în infrastructura?
  7. L-o fi informat cineva pe domnul ministru Bode cam cât de profundă e implicarea politicului local în bunul mers al activității IPJ Arad? Mă gândesc că nu”, concluzionează Mihai Fifor.

Deputatul PSD încheie postarea din mediul online transmițând că, în astfel de condiții, ministrul Lucian Bode pare a fi neinformat, fiindcă în caz contrar ar fi trebuit să se afle la Arad și să dispună ”măsuri radicale”.

”Pentru că, altfel, ministrul Bode ar fi fost deja la Arad pentru a afla de la fața locului cum a fost posibil să se ajungă la tragedia de sâmbăta trecută. Și, poate, bine informat, ar fi dispus deja măsurile radicale care se impun pentru că niciodată să nu se mai petreacă astfel de evenimente”, mai scrie deputatul social-democrat.

Medicii legiști au stabilit primele concluzii în cazul morții omului de afaceri Ioan Crișan în mașina sa, care a explodat, apoi a luat foc și a ars în totalitate, sâmbătă, într-o parcare din municipiul Arad. Omul de afaceri ar fi suferit o puternică intoxicație de la fumul produs în momentul exploziei, înainte de a muri din cauza arsurilor și a fracturilor de stern și coaste, au declarat pentru GÂNDUL.RO surse judiciare.

Citeste articolul pe Gandul