26 mai 3:24 PM

Abonare la google news

Migranţi ascunşi în TIR-uri, la ieşirea din ţară. Au ieşit din vegetaţia de la marginea autostrăzii Timişoara

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, într-o parcare pentru TIR-uri de pe autostrada A1 Timişoara – Arad, poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane ascunse în vegetaţia din apropiere. În acelaşi timp, un bărbat verifica remorcile automarfarelor care staţionau în parcare, iar ulterior i-a preluat pe cei ascunsi şi îmbarcat în trei automarfare înmatriculate în Bulgaria şi România”, transmite Poliţia de Frontieră, miercuri, într-un comunicat de presă.

Unul dintre automarfare s-a pus în miscare, fiind oprit la ieşirea din ţară, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac din judeţul Arad, iar în interior au fost găsite ascunse şase persoane cu documente temporare de identitate. 

 „Celelalte două autovehicule au fost verificate în timp ce staţionau în parcarea TIR de autostrada A1. În urma verificării mijloacelor de transport, s-a constatat faptul că în interior se aflau 12 persoane, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, fapt pentru care pasagerii şi şoferul au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări”, arată sursa citată.

 În urma verificărilor, s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni din Pakistan şi Afganistan, cu vârste între 18 şi 30 de ani, având documente temporare de identitate în România.

 În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au reţinut şi persoana care a facilitat urcarea migranţilor în automarfare, un cetăţean afgan cu permis de şedere pe teritoriul României.

 În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Cetăţeanul afgan care a sprijinit grupul este cercetat pentru trafic de migranţi, iar pe numele său, judecătorul de dreptul si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul