16 ianuarie 2:37 PM

Abonare la google news

Microsoft și Oracle pregătesc „pașapoartele digitale de vaccinare”

Companii tehnologice precum Microsoft și Oracle pregătesc deja așa numitele „pașapoarte de vaccinare”, astfel încât oamenii să poată dovedi că s-au vaccinat împotriva virusului Covid-19.

Documentele digitale vor fi folosite pentru a călători cu avionul sau pentru a lua parte la diverse evenimente, scrie Business Insider, citat de digi24.ro.

VIC (Vaccination Credential Initiative) este o coaliție formată din Microsoft, Oracle, Salesforce, Cerner, Epic Systems și Clinica Mayo, printre altele.

Tehnologia va ajuta la prevenirea situațiilor în care anumite persoane ar face uz de fals pentru a minți că sunt vaccinate anti-COVID.

Mai multe companii aeriene au anunțat deja că vor solicita permise de sănătate digitale de la călători, pentru a dovedi că sunt „negativi COVID-19”.

Oamenii vor putea prezenta fie dovada unui test negativ Covid, fie acest pașaport de vaccinare.

În UE, Grecia solicită deja un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, valabil la nivelul întregii UE.

Ce spune președintele CNCD despre solicitarea pașaportului de vaccinare anti-Covid și existența unei discriminări?

Multe divergente par să apară în Uniunea Europeană după ce au fost evidențiate informații că ar urma să fie implementat pașaportul de vaccinare anti-COVID!

Președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, explică faptul că statele membre UE au posibilitatea legală să impună restricții ale libertății de circulație și a dreptului de ședere atunci când vine vorba de sănătatea publică. Mai mult, statele membre au posibilitatea să solicite teste anti-covid și certificate de vaccinare, pentru a proteja sănătatea publică.

Românii au dat năvală să se programeze pentru vaccinare: Nu mai sunt locuri disponibile pentru etapa a doua în București și Cluj

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat, sâmbătă dimineaţă, la Ştirile ProTV, că în Capitală şi în Cluj-Napoca nu mai sunt locuri disponibile pentru vaccinare în acest moment, în etapa a doua.

Sursa: Gandul