Abonare la google news

Microsoft a blocat imaginile cu „Omul Tanc” din Tiananmen, în ziua în care s-au împlinit 32 de ani de la masacru

Microsoft a blocat fotografiile și clipurile video cu momentul emblematic din Piața Tiananmen, din 1989, când un bărbat necunoscut s-a așezat în fața unui tanc al armatei chineze, relatează CNN.

Fotografiile și imaginile video au fost blocate global pe motorul de căutare Bing, care aparține Microsoft, vineri, în ziua aniversării protestelor. Un purtător de cuvânt al companiei a spus că imaginile au fost blocate „din greșeală” și că a fost vorba de o „eroare umană”.

De sâmbătă, fotografiile și clipurile video au ptut fi găsite din nou la căutare.

Bing, spre deosebire de principalul său competitor, Google, funcționează și în China, ceea ce înseamnă că este obligat să cenzureze rezultatele căutărilor în China, pentru a se conforma cu legea din țară – imaginile și informațiile legate de Masacrul de la Tiananmen sunt blocate, iar în perioada aniversării, China își accentuează eforturile de a bloca conținutul.

În 4 iunie s-au împlinit 32 de ani de la Masacrul din Piața Tiananmen, când regimul de la Beijing a reprimat cu violență protestele pro-democrație care începuseră în capitala chineză.

Sute de persoane au fost ucise, iar imaginea cu bărbatul care s-a pus în fața unui tanc a devenit emblematică și un simbol pentru sfidarea dictaturii.

Editor : Adrian Dumitru


Citeste articolul pe Digi24