3 iunie 7:18 PM

Abonare la google news

Metodă inedită de stimulare a vaccinării: loterie cu premii atractive

Metodă inedită de stimulare a vaccinării. Statul american a anunţat, de asemenea, o loterie în valoare de un milion de dolari, destinată tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 25 de ani, prin care oferă două burse complete de patru ani la o universitate din stat. În Virginia Occidentală, doar 41% din populaţie a fost vaccinată.

Loteria se desfăşoară săptămânal, în perioada 20 iunie – 4 august, cu loturi destinate locuitorilor care au fost vaccinaţi cel puţin cu o doză de vaccin anticovid, a anunţat marţi guvernatorul republican Jim Justice.

Citeste si Decizie-şoc la un eveniment. O mireasă care a murit la propria nuntă a fost înlocuită cu sora ei mai mică doar pentru a continua festivităţile

O parte importantă a populaţiei din statul nostru nu s-a vaccinat încă”, a anunţat directorul de sănătate publică de la Universitatea West Virginia, Clay Marsh.

Metodă inedită de stimulare a vaccinării: bonuri de economii şi cecuri cadou

Autorităţile din acest stat le-au oferit deja, în ultimele luni, tinerilor cu vârsta cuprinse între 16 şi 35 de ani bonuri de economii în valoare de 100 de dolari sau cecuri-cadou de aceeaşi valoare pentru a-i atrage la vaccinare. Această categorie de vârstă a fost cea mai reticentă la imunizare.

Loteriile de milioane de dolari au fost lansate în statul Ohio, dar s-au extins şi în alte state, în conetxtul scăderii numărului de persoane interesate să se vaccineze, scădere înregistrată de-a lungul ultimelor săptămâni.

Alte state americane încearcă să-şi atragă cetăţenii reticenţi cu bere, pizza sau bilete la evenimente sportive.

Preşedintele Joe Biden şi-a propus un obiectiv destul de curajos în ceea ce priveşte vaccinarea, acela de a atinge pragul de 70% adulţi vaccinaţi cu prima doză până la 14 iulie.

Pragul vaccinării cu prima doză a 50% dintre adulţii americani a fost atins la 25 mai.

Citeste si Joe Biden merge la castelul Reginei. Preşedintele SUA se întâlneşte săptămâna viitoare cu Elisabeta a II-a

Citeste articolul pe RomaniaTV