Abonare la google news

Meteo. România nu scapă de ploi și ninsoare. Cele mai grav afectate zone

Azi este vreme rece, puțin soare în sudul țării și precipitații în celelalte zone. De menționat este că meteorologii anunță că în Maramureș și la munte vor fi ninsori. Temperaturile maxime sunt între 2 și 3 grade C în zona Moldovei și ajung 11 grade în vestul țării.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, temperaturile vor crește uşor faţă de ziua trecută, însă tot va fi mai frig decât ar trebui. Temperaturile maxime se opresc pe la 7 grade şi va fi o atmosfera schimbătoare, dar și un vânt insistent. În Moldova sudică și la nor de Muntenia va fi vreme bună, înnorări, dar și perioade cu soare. În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, cerul se va umple de nori și apar precipitații sub toate formele, ninsoare, lapoviţă, ploi și risc de polei pe şosele.

Citeste si:  Eurostat: Salariile din România cresc și se apropie de cele din Ungaria și Lituania

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi zi mohorâtă şi rece, cu ninsori îndeosebi în zona Maramureșului. Va fi lapoviţă şi ploaie, vântul atinge viteze de 50…60 KM/h, iar maximele se opresc pe la 7…8 grade. Se anunță ploi în vestul țării, dar va fi mai cald în celelalte regiuni, iar temperaturile urcă până la 10…11 grade. În Transilvania sunt posibile ninsori slab, îndeosebi în zonele de munte. Temperaturile, mai ridicate decât joi, ajung la 5…6 grade în vestul provinciei, pe unde zărim trecatoar şi soarele.

În Oltenia, ne-aşteaptă o zi mohorâtă şi rece, cu 2…3 fulgi de zăpadă în primele ore. Maximele se opresc pe la 5 grade, iar la noapte vor fi în jur de minus 5 grade şi o să apară ceaţă.

Citeste si:  Câți kilometri de autostradă au șanse reale de a fi deschiși traficului, în 2021, în România?

În sudul ţării, norii se risipesc treptat, dar atmosfera rămâne rece, cu 1…2 grade pe la prânz. La noapte se răceşte foarte tare. Temperaturile se apropie de pragul gerului şi apar condiţii de ceaţă.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, va fi tot vreme rece, înnorări, puțin soare şi o maximă în jur de 4 grade. Temperaturile minime vor fi minus 3 grade în centru şi minus 6 grade la marginea oraşului, cu ploi spre dimineață și să se formeleze polei.

Vremea la munte

La munte o să fie frig, deşi temperaturile mai cresc puţin faţă de joi. Vor domina ninsorile, iar în Apuseni şi în Carpaţii Orientali se va depune strat consistent de zăpadă. În zona montană înaltă, vântul va sufla cu peste 80…90 Kmh şi va viscoli sau spulbera zăpadă.

Citeste si:  Vlad Voiculescu anunţă demiterea Violetei Vijulie de la şefia ANFP

Cum va fi vremea în următoarele zile

Sâmbătă se încălzeşte uşor, însă va fi o vreme destul de neplăcută, cer acoperit, ploi în majoritatea zonelor, lapoviţă şi ninsoare pe la munte.

Duminică va fi puţin mai cald decât ar fi normal la acesta dată. În vest, nord şi centru sunt nori, iar mai pe seară se întorc ploile. În sud şi în est este vreme bună.

Luni, va fi vreme buna în vestul ţării, pe unde apare trecător soarele. Atmosferă închisă, ploi frecvente, lapoviţă prin Transilvania şi ninsori pe la munte.

Citeste articolul pe PlayTech

 44 total views