Abonare la google news

METEO. Ploi și ninsori puternice în toată țara. Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni?

Vremea pentru următoarele două săptămâni se anunță rece pentru această perioadă a anului.

Avem parte de al doilea val de ninsori în prima lună din această primăvară și se pare că semnalul pentru următoarele două săptămâni păstrează tendința unor temperaturi mai coborâte decât în mod obișnuit”, a declarat Elena Mateescu, director ANM.

De marţi, vremea rece va cuprinde toată țara

Până miercuri vorbim de cele două avertizări meteorologice de cod galben. Prima expiră azi la ora 14. Va intra în vigoare cea de-a doua care va fi valabilă până miercuri seara la ora 20. Vorbim mai ales de partea de sud-est și centru a țării, precum și de zona de munte, acolo unde precipitațiil vor fi predominant sub toate formele. De la ploi, lapoviță și ninsori, predominant în zonele centrale estice și zona de munte și în zonele sudice, mai ales precipitații sub formă de ploaie. Vorbim de cantități care la nivel local se pot situa între 23-30 l/mp, izolat chiar 40-60 l/mp.

Citeste si:  Dezintegrarea vortexului polar va aduce un val rece asupra Europei. Prognoză de vreme rea pentru următoarele 10 zile

Discutăm și de intensificări ale vântului, mai ales la altitudini mai mari de 1500 de metri, între 55-75 km/h, sau chiar 80-90 km/h viscolind ninsoarea, iar din punct de vedere termic deja sesizăm o schimbare în ceea ce privește evoluția de temperaturi. 

Vremea se va schimba din punct de vedere al regimului de temperaturi, de mâine, mai ales, când răcirea va cuprinde toată țara și nu vom mai vorbi de maxime, decât până în jurul valorilor a 9-10 grade Celsius și minime preponderent negative, cel puțin până vineri inclusiv. În weekend, vremea va fi în încălzire pentru scurtă durată.

Citeste si:  Meteo: Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni! Ce ne așteaptă la sfârșitul iernii și începutul primăverii!

Martie, cea mai capricioasă lună a primăverii

Luna martie, a confirmat, climatologic vorbind, tradiția, că este cea mai capricioasă lună a primăverii, de la zile foarte călduroase la perioade în care temperaturile se pot situa sub cele normale și zile umede. Iată, că avem parte de al doilea val de ninsori în prima lună din această primăvară și se pare că semnalul pentru următoarele două săptămâni păstrează tendința unor temperaturi mai coborâte decât în mod obișnuit și mai ales un excedent de precipitații în această săptămână, pentru că 60 l/mp reprezintă valori cu mult peste normalul climatologic al unei martie, 38,3 l/mp cât este media climatologică. Așadar, 40-60 l/mp în 24 de ore înseamnă și situații de natură hidrologice, fapt pentru care colegii de la Institutul Național de Hidrologie au emis o atenționare hidrologică de cod galben pentru bazinele din vestul, nord-vestul, sud-vestul țării”, a spus Elena Mateescu.

Citeste si:  Gesturi belicoase ale Chinei: Cea mai amplă incursiune în spaţiul aerian al Taiwanului

Citeste articolul pe Stiridecluj

 9 total views