Abonare la google news

Meteo. Iarna pune stăpânire pe București. Ce se întâmplă azi, după 24 de ore de ninsori

Luna lui marte a adus ninsori abundene, cel puțin în București. Temperaturile, încă scăzute, se vor menține și astăzi sub auspiciul gradelor cu minus. Deși la această oră nu mai ninge în Capitală, stratul de zăpadă este unul abundent.

București, încă sub zăpadă

ANM a emis ieri, pe 10 martie, o prognoză meteo pentru București, în care se anunță în continuare vreme rece și posibilitatea precipitațiilor sub formă de ninsoare. Vremea va fi deosebit de rece. În următoarele ore va mai ninge slab cantitativ, iar la încetarea ninsorii, stratul de zăpadă va avea grosimi între 10 și 18 cm.

Vântul va sufla slab și moderat. Și astăzi, 11 martie, temperatura minimă va fi cuprinsă între  -3 și -2 grade Celsius. Tot astăzi vremea se va menţine deosebit de rece şi pe parcursul zilei. În cursul nopţii de joi spre vineri temperatura minimă va fi cuprinsă între -8 și -6 grade. Valori mai scăzute se vor resimți în zona preorășenească.

Citeste si:  Pericolul ascuns în sucul de lămâie. Ce se întâmplă în corp dacă faci exces. Atenție!

Vreme rece și în restul țării astăzi

ANM anunuță vreme rece astăzi și până la finalul acestei săptămâni și în restul teritoriului. Până spre sfârșitul primei săptămâni, valorile termice, pe timpul nopții, se vor situa în general în jurul
valorilor de  6-10 grade. Cele mai scăzute valori resmițindu-se pe timpul nopții, când temperaturile ajung la valori negative de -3, chiar -1 grad Celsius.

Citeste si:  Lovitură șoc pentru Diana Șoșoacă. Ce spune DSP despre adeverința medicală care o scutește pe senatoarea AUR de la purtarea măștii

Ulterior, mai ales la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 12-15 grade în zona Banatului. Tot aici minimele vor ajunge la valori de 1-3 grade Celsius. ANM mai spune că în Banat precipitaţiile, sub formă de ploaie, vor fi pe arii restrânse şi slabe cantitativ astăzi, 11 martie, iar probabilitatea pentru precipitații va creşte după data de 12 martie, mai importante cantitativ în intervalul 14-18 martie.

În celelalte regiuni vremea se menține rece astăzi, 11 martie, cu posibilitatea de precipitații sb formă de ploaie, chiar ninsoare,. Valorile temrice vor avea valori negative până spre finalul săptămânii. Temperaturile sunt cuprinse între -8 ți -1 grad Celsius în Crișana, Transilvania, Maramureș, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Moldova și chiar la munte, unde temperaturile maxime vor ajunge la-7, iar nopţile vor fi geroase, în special la altitudini mai mari.

Citeste si:  Meciuri cu spectatori în tribune la București! Anunțul oficial al Guvernului

Începând cu săptămâna următoare temperaturile vor avea un trend ascendent ajungând la maxime de 12 -13 grade Celsius, mai ales în depresiuni, iar precipitațiile vor scădea din intensitate, mai anunță ANM. La munte, între 12-13 martie va ninge în cea mai mare parte a zonei montane, iar probabilitatea pentru precipitații temporare va fi relativ ridicată şi în cea de-a doua săptămână.

Citeste articolul pe PlayTech

 43 total views