10 februarie 12:25 PM

Abonare la google news

METEO – 3 anotimpuri într-o singură zi. Ce anunț au făcut specialiștii ANM

Meteorologii au făcut un anunț de ultim moment. Astăzi, în România, temperaturile vor fi extrem de schimbătoare și se vor înregistra 3 anotimpuri într-o zi!

Situația meteorologică: Vom avea temperaturi de primăvară în sud-est, est și sud; temperaturi de toamnă în centrul, sud-vestul și nord-estul României; temperaturi de început de iarnă în vest și nord-vest…anunță un specialist ANM, despre vremea de astăzi, din România.

În majoritatea regiunilor din țară, astăzi s-au înregistrat temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă, pe când în unele zone, mercurul a scăzut cu mult în termometre.

Tocmai de aceea, meteorologii au transmis că au fost 3 anotimpuri într-o zi, astăzi, respectiv, iarnă, primăvară și vară, din cauza temperaturilor ciudate din România.

Cum va fi vremea în București, astăzi

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă și miercuri în Capitală. Dacă marți mercurul termometrelor a urcat până la 14 grade Celsius, miercuri va urca până la 15 grade. Cerul va fi temporar noros, iar condițiile de ploaie vor fi foarte reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei. Temperatura maximă va fi de 15 grade Celsius, în timp ce  cea minimă se va situa între 3 și 5 grade Celsius.

Cum va fi vremea la munte, astăzi

Pe crestele montane vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar în jumătatea de nord a Moldovei se va forma polei, anunță ANM. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar pe parcursul nopţii și în Banat, Crişana şi Maramureş. În anumite zone se va forma ceață. Temperaturile maxime se vor situa între 2-3 grade Celsius în nordul Moldovei şi 17-18 grade Celsius în regiunile sud-estice, în timp ce minimele se vor încadra între -4 şi 8 grade Celsius.

Sursa: Cancan