26 mai 3:06 PM

Abonare la google news

Mesajul unui veteran de război în vârstă de 99 de ani care s-a vaccinat anti-COVID: „Ţara ne cheamă la vaccinare”

Ambrozie Plopan locuieşte în comuna Udeşti a judeţului Suceava şi s-a vaccinat în centrul de imunizare din Căminul Cultural al satului Sfântu Ilie din comuna Şcheia. A fost adus la vaccinare de către ginerele său, un bărbat de 60 de ani, încă nevaccinat. 

Bunicul a făcut de data aceasta rapelul şi a mărturisit că n-a avut nicio problemă după administrarea primei doze de vaccin. Nu a avut dureri şi nici nu a făcut febră. „N-am avut pe nimeni în familie cu COVID-19. Aproape toată familia este vaccinată”, a spus Ambrozie Plopan. 

Ginerele acestuia susţine că bătrânul a decis să se vaccineze la sfatul familiei şi îndemnul autorităţilor. 

Ambrozie Plopan este veteran de război. În tinereţe a luptat pe front pentru că, spune el, ţara i-a cerut ajutorul. Acum, mărturiseşte că a simţit că vaccinarea este tot o formă de datorie faţă de ţară şi nu a putut să refuze îndemnul autorităţilor. 

„Ţara ne cheamă la vaccinare. Pentru asta ne cheamă şi pentru asta cheltuieşte bani. Vaccinul nu este degeaba. Ţara plăteşte pentru binele oamenilor. Ţara ne vrea binele”, a mai spus bătrânul.

Veteranul de război este decanul de vârstă al cetăţenilor care s-au vaccinat până acum în centrul de imunizare din satul Sfântu Ilie. A reuşit să cucerească personalul sanitar cu luciditatea şi determinarea sa. El are probleme locomotorii, se deplasează cu sprijinit într-o cârjă, şi nu aude prea bine.

FOTO: Oana Şlemco

Medicul de familie Ionuţ Nichitoi a declarat că până acum în centrul de vaccinare din comunca Şcheia s-au imunizat mai multe femei şi mai puţini bărbaţi.

Judeţul Suceava se află pe ultimul loc pe ţară la numărul persoanelor imunizate în raport cu populaţia totală. Acest fapt este explicabil, susţine prefectul Iulian Cimpoeşu. „Este vorba despre specificul judeţului. Este cel mai religios judeţ din ţară, cea mai religioasă zonă. S-au învârtit tot felul de legende despre vaccin care au prins la public, din păcate”, a spus prefectul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul