17 martie 7:06 PM

Abonare la google news

Mesajul încurajator al lui Klaus Iohannis: „Acest nou val poate fi ultimul. Nu există motive să nu folosim toate vaccinurile aprobate de UE” Mesajul încurajator al lui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis, a asigurat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că toate vaccinurile aprobate de Uniunea Europeană sunt vaccinuri sigure.

Declarațiile au fost făcute în contextul îngrijorărilor românilor cu privire la reacțiilor adverse la dozele AstraZeneca.

„Nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european”, a declarat acesta, în contextul îngrijorările privind siguranța vaccinului AstraZeneca.

Citește și: Bilanț decese coronavirus în România, 17 martie. Astăzi s-au înregistrat 89 de decese

De asemenea, președintele a făcut apel la populație să respecte măsurile și a anunțat că vor fi luate „măsuri punctuale” în zonele unde situația epidemiologică o impune.

„Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creștere, vizibilă în numărul de infectări raportate zilnic și în presiunea din ce în ce mai mare pe secțiile de terapie intensivă.

Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfășurare, iar numărul persoanelor vaccinate crește de la o zi la alta.

Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoie de responsabilitate și de un nou efort național acum.

Nu putem renunța la prudență acum

Șansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape și nu putem renunța la prudență chiar acum.

Singurele metode care au fost dovedite științific că pot stopa pandemia sunt măsurile restrictive și imunizarea unui număr semnificativ din populație.

Trebuie să luăm decizii informate, care au la bază recomandările specialiștilor și, până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european.

Până când vom atinge imunitate de grup prin vaccinare, va trebui să luăm măsuri punctuale, măsuri aplicate acolo unde situația epidemiologică o impune, pentru a slăbi presiunea de pe spitale.

Dragi români, haideți să rămânem vigilenți și prudenți, iar în felul acesta să îi ajutăm, de fapt, pe cei dragi! Vă mulțumesc și vă doresc tuturor multă sănătate!”, a declarat președintele.

Nu rata: Coronavirus în România, 17 martie. 6.186 cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Citeste articolul pe Cancan