31 ianuarie 4:34 PM

Abonare la google news

Medicul-erou de la Matei Balș, audiat chiar azi. Dovada că autoritățile mint

Vineri, 29 ianuarie 2021, un pavilion al Institutului Matei Balș din București a luat foc. Incendiul a izbucnit la ora 5 dimineață și a fost raportat la 112 de un pacient. La două zile de la tragedie, medicul-erou de la Matei Balș a fost audiat chiar azi.

Medicul-erou de la Matei Balș a fost audiat

Medicul-erou de la Matei Balș se numește Cătălin Apostolescu și a fost de gardă în noaptea fatidică a incendiului. Acesta a fost chemat la Serviciul Omoruri de la Poliţia Capitalei chiar azi, duminică. A fost audiat de procurori timp de câteva ore, informează stiripesurse.ro.

Conform sursei citate, printre întrebările arzătoare pe care procurorii le-au pus a fost cea a frigului. Medicul-erou de la Matei Balș a recunoscut că era frig în saloane, dar nu extrem de puternic. Cătălin Apostolescu a mai confirmat o regulă încălcată în spital: aerotermele nu sunt permise.

”Nu era foarte frig. Nu pot da temperaturi. Nu este permis cu aeroterme în saloane. Totul a decurs foarte repede și foarte riscante.”, a spus medicul Cătălin Apostolescu.

Pacienții de la Matei Balș, ținuți în frig

În timpul audierilor, lui Cătălin Apostolescu i s-au pus mai multe întrebări. Acesta a mai mărturisit că salvatorii au ajuns greu la pacienți deoarece geamurile saloanelor s-au spart greu (n.r. pavilionul respectiv avea termopane). A mai adăugat că era frig în salonul care a ars, dar nu știe ca acolo să fi existat o aerotermă. Nu toate detaliile din anchetă au fost dezvăluite, momentan.

Medicul-erou de la Matei Balș a mai adăugat că în spital există proceduri pentru manipularea instalaţiei de oxigen. Susține că procedurile au fost respectate în cadrul Institutului din Colentina. Colegii săi au reușit să salveze 27 din 101 pacienți.

„Vreau să mulţumesc pentru sprijinul pe care îl primesc de la Colegiul Medicilor prin faptul că mi-a asigurat asistenţă juridică”, a adăugat medicul Cătălin Apostolescu.

Sindicaliștii SANITAS amenință cu proteste

„Am vorbit inclusiv cu cei de la Balș care plângeau. Nu își puteau stăpâni plânsul pentru că nimeni nu înțelege ce se întâmplă. De ce guvernanții fac anchete și întotdeauna țapul ispășitor este personalul medical, care, în cazul Matei Balș și nu numai, sunt eroi.

Vinovați sunt politicienii care 30 de ani nu au făcut absolut nimic. Politicienii sunt vinovați și nu personalul medical.

Salariații mă tot sună. Vor să iasă acum în stradă, vor să iasă mâine în stradă, vor să facă greve. Dar noi le recomandăm să stea lângă pacienți, acolo este rolul lor. Sperăm să rezolvăm această situația prin negociere.

Ministrul Vlad Voiculescu, domnul Arafat sau domnul Citu, cine ar trebui să demisioneze. Îmi amintesc un episod din 2015-2016 când domnul Voiculescu era la meeting-uri neautorizate la acel moment. Acum de ce nu vine alături de noi? Sau să-și dea demisia”, a mai spus Viorel Hușanu, liderul SANITAS București, pentru Antena 3.

Sursa: Playtech