Abonare la google news

Medicul Emilian Imbri, despre pandemia de COVID-19: „Se va prelungi până în toamnă dacă…”

Medicul Emilian Imbri este de părere că părere că pandemia de COVID-19 se va prelungi până în toamna acestui an dacă oamenii nu vor respecta indicațiile autorităților.

Emilian Imbri a explicat sâmbătă, 6 martie, într-o intervenție la B1TV, ce impact va avea un al treilea val al pandemiei de coronavirus asupra sistemului de sănătate în contextul î ncare și în România au fost identificate cel puțin 70 de cazuri de infectare cu tulpina britanică a SARS-CoV-2, care este mai contagioasă.

Emilian Imbri, despre valul trei: „Probabil că vom fi liniștiți până când vom atinge maximul”

„Tulpinile mutante au ajuns în România prin mijloacele de transport pe care le folosesc virușii, adică omul. Vectorul este omul, transmiterea se face aerogen, dar el se mișcă odată cu mișcarea populației. Noi suntem pregătiți pentru un val trei, din fericire valul doi s-a retras ca la un tsunami, mult în ultimele 3-4 săptămâni și spitalele au respirat puțin. Locuri libere au fost, în spitalul Babeș, acum 2-3 săptămâni erau peste 200 de locuri de libere. Acum se întoarce valul. Probabil că vom fi liniștiți până când vom atinge maximul pe care l-am avut acum 2 sau 3 luni, adică un vârf în care totul era plin. Până atunci spunem noi că putem rezista, dacă depășim acea cotă sigur că presiunea va produce spărturi”, a explicat medicul Emilian Imbri.

Medicul: „Imediat după 15 martie și în aprilie vom atinge acel vârf de care ne este teamă”

De asemenea, specialistul a susținut că virusul SARS-CoV-2 va deveni „o infecție obișnuită”, astfel încât probabil că oamenii se vor vaccina în fiecare an.

„În timp, SARS-COV-2, aceste virus va deveni o infecție obișnuită, banală, an de an ne vom vaccina probabil, nu va mai fi o pandemie, va fi o boală care se alătură șirului de boli, pe care, în funcție de cât suntem de prudenți, o vom face sau nu. Din ce se prefigurează, imediat după 15 martie și în aprilie vom atinge acel vârf de care ne este teamă și dacă nu vom răspunde la ceea ce ni se va cere să facem și vom avea niște discuții nelalocul loc despre drepturile fiecărei persoane, atunci lucrurile se vor prelungi până spre toamnă, cum spun specialiștii, odată cu vaccinarea a peste 70% din populația țării. Asta se va întâmplă sigur spre iarnă. Probabil că anul acesta încă vom avea o vară destul de precaută în comportament, zic eu”, a mai susținut medicul.

 

Citeste si:  Coca-Cola, testată pozitiv la Covid-19. Experimentul unui deputat care contestă utilitatea testelor rapide

Citeste articolul pe Gandul