vineri 19 noiembrie 9:16 PM

Abonare la google news

Medicul Adrian Marinescu, despre doza de vaccin booster: „Ar putea fi o variantă cel puţin pentru următoarea perioadă”

Medicul Adrian Marinescu a explicat în ce condiţii doza booster ar putea deveni necesară în fiecare iarnă în România. Reamintim că multe ţări se confruntă deja cu valul 5.


Doza booster ar putea să devină necesară în fiecare iarnă în România, mai ales că multe ţări se confruntă deja cu valul 5 al pandemiei. Medicul Adrian Marinescu a explicat în ce condiţii ar fi posibil acest scenariu.

Adrian Marinescu, director medical Institutul „Matei Balş”, a explicat în ce condiţii dozele booster de vaccin anti COVID-19 ar putea deveni necesare în fiecare iarnă şi în România.


„Ar putea fi o variantă cel puţin pentru următoarea perioadă. Oricum, trebuie să aducem aminte că familia de coronavirus este mare şi dintotdeauna conviețuiește cu noi. SARS-CoV-2 este doar un membru din această familie. Până la urmă, dacă reușim să fim în acel punct de conviețuire cu virusul şi viaţa noastră să se desfășoare normal şi pentru acest lucru ne trebuie un vaccin ca să ne asigure protecţia este ceva ce noi toţi ne-am dori.

Dozele booster se folosesc şi în momentul de faţă. În momentul în care vorbim de un virus SARS-CoV-2 care este lângă noi, de doi ani. Este clar că deja suntem în momentul în care facem booster. Faptul că acesta se va face în fiecare iarnă sau mai devreme, rămâne de văzut. Să sperăm că valul 5 va însemna un număr de infecții, în mare parte, uşoare pentru că până în februarie avem timp să ne creștem protecţia prin vaccinare”,a spus medicul Adrian Marinescu.

Medicul Adrian Marinescu, despre pastila anti-COVID produsă de Pfizer: „Ar însemna foarte mult, nu numai pentru România”

O nouă pastilă anti-COVID produsă de Pfizer reduce riscul de spitalizare și deces pentru pacienții vulnerabili. Medicamentul este deja testat pe pacienţi.

Rezultatele studiului arătă o scădere cu până la 89% a riscului de spitalizare sau deces din cauza COVID-19, în cazul în care pacienții au primit medicamentul la scurt timp după infectare.

Reprezentanții Pfizer speră că acest tratament, în combinație cu un medicament antiviral mai vechi, numit Ritonavir, va putea fi administrat acasă persoanelor bolnave de COVID.

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, a explicat cât de importante ar fi aceste tratamente pentru bolnavi şi ce impact ar avea acest demers şi în România.

„Ar însemna foarte mult, nu numai pentru România. E adevărat că aici ar trebui să avem lucruri care să se întâmple. Să avem o testare extinsă, să am un diagnostic pus rapid astfel încât pacientul să nu ajungă târziu la spital.

Principiul de funcționare pentru medicație antivirală, indiferent de variantă, este să fie administrat la începutul bolii pentru a prevenii complicațiile, este valabil şi pentru cel aprobat în Marea Britanie şi pentru cel de la Pfizer.

Faptul că poate fi administrat pe cale orală acasă este un lucru extrem de facil pentru că va fi administrat prin medicul de familie sau orice alt medic care va prescrie medicamentul şi în felul acest nu va mai fi o presiune mare la nivelul spitalelor şi lucrurile se vor putea așeza altfel.

Întrebat când va ajunge tratamentul în România, medicul a spus că speră ca lucrurile să se întâmple repede pentru că în condiţii de război, de pandemie etapele se pot întâmpla mai rapid.

Bzi.ro


Stirile.eu