Abonare la google news

Medicii din Găgăuzia nu vor să se vaccineze cu dozele donate de România

Irina Vlah, guvernatoarea autonomiei găgăuze, neagă informațiile potrivit cărora medicii din autonomie ar refuza vaccinarea anti-COVID-19.

Potrivit bașcanului, angajații spitalelor vor să se imunizeze, dar așteaptă un vaccin cu un grad de eficiență mai ridicat, scrie adevărul.ro, citând IPN.

Irina Vlah spune că oamenii nu pot fi forțați să se vaccineze cu un anumit vaccin.

Au apărut informații potrivit cărora medicii găgăuzi nu vor să se imunizeze cu vaccinul AstraZeneca și bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, vine cu explicații: medicii așteaptă un vaccin mai eficient pentru a se imuniza.

„Vor un vaccin cu eficacitate mai mare”

„Medicii noştri vor să se vaccineze, dar oamenii trebuie convinşi. Eu am vorbit cu medicii, ei mi-au spus că vor să se vaccineze, dar ei dispun de multă informaţie, au citit mult despre vaccinuri şi vor să se vaccineze cu vaccinul care are o eficacitate mai mare. Trebuie să avem mai multe vaccinuri şi să creăm condiţii ca oamenii să aleagă cu ce vaccin să se vaccineze”, a spus Irina Vlah în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

„Oamenii trebuie să aleagă vaccinul care le va fi administrat. Așteptăm donații de la Turcia”

Vlah afirmă că așteaptă vaccinuri de la Turcia. „Trebuie să primim vaccinuri şi din Est, şi din Vest. Trebuie să creăm condiţii ca oamenii să aleagă ce vaccin să-şi administreze. Nu le putem da indicaţii oamenilor, noi trebuie să-i convingem. Am avut o vizită în Turcia şi acolo am avut discuţii cu preşedintele Erdogan. Turcia este gata să ofere ajutor ţării noastre. Turcia foloseşte vaccinul chinez, dar nu este importantă ţara producătoare, important este ca oamenii să aibă de unde alege”, a anunțat Irina Vlah.

240 doze de vaccin AstraZeneca de la România

Turcia se imunizează cu vaccinul chinezesc Sinovac. De la debutul procesului de vaccinare în Republica Moldova, spitalele din UTA Găgăuzia au primit 240 doze AstraZeneca, de la România, suficiente pentru imunizarea a 120 de persoane, transmite sursa citată.

Citeste articolul pe Gandul