28 septembrie 1:06 PM

Abonare la google news

Medicii care nu au certificatul verde își pot pierde locul de muncă! „Va fi suspendat contractul individual de muncă”

Din data de 20 septembrie, românii au obligativitatea de a prezenta certificatul verde, în anumite condiții. Acesta regulă este posibil să se extindă și asupra cadrelor medicale. Ministerul Sănătății a făcut un anunț prin care înștiințează faptul că personalul medical este obligat să prezinte certificatul covid-19, altfel li se suspendă contractul de muncă.

În urma acestei decizii, ieri ministrul Sănătății a publicat un document din care reiese că medicii care se opun prezentării acestui document, vor avea de suferit. Mai exact, cadrele medicale care se opun prezentării certificatului verde vor avea contractul de muncă suspendat, iar dacă în termen de 30 de zile aceștia nu își revizuiesc decizia, ar putea fi dați afară. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE RAED ARAFAT. UNDE VOM AVEA NEVOIE DE CERTIFICAT VERDE ÎNCEPÂND CU DATA DE 1 OCTOMBRIE 2021)

„Ieri, Ministerul Sănătății a pus în transparență decizională proiectul de lege privind obligativitatea certificatului digital UE pentru personalul medical, respectiv pentru personalul din IGSU, Inspectoratul General de Aviație și pentru personalul din laboratoarele medicale. Este o măsura necesară în această perioadă, este o măsură care se aplică pe perioada stării de alertă, un proiect legislativ care va fi introdus în Guvern și cu care Guvernul se va prezenta în Parlament.

 În cazul în care nu se prezintă, avem de-a face cu o persoană din sistemul medical care nu este vaccinat, nu a trecut prin boală și nu se testează, va fi suspendat contractul individual de muncă, respectiv după 30 de zile de la suspendare poate avea loc și încetarea contractului de muncă”, a declarat, marți, Cseke Attila.

Conform proiectului de Lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pentru personalul din cadrul unor unități publice și private, cadrele medicale sunt obligate să prezinte certificatul digital UE privind COVID-19 care să ateste:

  • vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;
  • că persoana se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
  • rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în condițiile stabilite prin ordin al ministrului sănătății

Citeste articolul pe Cancan