Medic, după incidentul de la „Marius Nasta”: „Nu suntem în siguranță, acesta este adevărul”

  • România se pregătește pentru al treilea val al pandemiei
  • Laura Zarafin, medic: „Este o presiune pe aceleași spitale COVID. Noi ne-am obișnuit deja”
  • Laura Zarafin, după incidentul de la „Marius Nasta”: „Nu suntem în siguranță”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan spune că România se va confrunta în curând cu al treilea val al pandemiei. Andreea Moldovan spune că tulpina britanică și cea sud-africană s-ar putea răspândi repede și în țara noastră 

Citeste si:  Băcenii se plâng de parcurile închise. Cosmin Maier, viceprimarul: „Am făcut-o pentru siguranța cetățenilor”

„Nu cred că pe noi ne va ocoli valul trei, care este deja în plină desfășurare în Uniunea Europeană. Așa cum am crezut că nu va ajunge virusul din China. Așa cum nu am crezut că nu ne va lovi virusul din Italia. Să nu facem aceeași greșeală”, a spus la Aleph News Laura Zarafin, medic primar ATI.

„Nu este o presiune pe sistemul medical, este o presiune pe aceleași spitale COVID. Noi ne-am obișnuit deja, nici nu mai avem pretenții”, a spus medicul.

Citeste si:  Timișoara a primit cu aproape 2.000 de doze de vaccin mai puțin

Laura Zarafin, după incidentul de la „Marius Nasta”: „Nu suntem în siguranță”

Laura Zarafin despre incidentul de „Marius Nasta”: „Este logică elementară. Toată lumea știe că atâta timp cât nu ai protecție, dar ai oxigen în concentrație extraordinar de mare cu niște instalații electrice extrem de vechi și cu un personal tehnic care nu există, se vor întâmpla. Fac o previziune: se vor întâmpla din ce în ce mai des.”

Medicul a spus la Aleph News că soluțiile trebuiau găsite dinainte să se repete astfel de evenimente.

Citeste si:  Încă 10 cazuri cu tulpina britanică de COVID, descoperite în România! În total, sunt 18 persoane infectate cu noua variantă de Sars-Cov-2

„Cine a hotărât care spital este COVID a verificat dacă respectivul spital are și întrunește condițiile de siguranță pentru personal. Până la pacienți, salvatorul trebuie să fie în siguranță. Nu suntem în siguranță, acesta este adevărul”, a declarat Laura Zarafin.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: AlephNews

 3 total views