vineri 2 iulie 7:06 PM

Abonare la google news

Matej Mohoric a câștigat o etapă epică în Turul Franței! Primoz Roglic a avut o altă zi proastă și a ieșit din lupta pentru tricoul galben

Matej Mohoric (Bahrain) a câștigat o etapă epică în Turul Franței, desfășurată între Vierzon și Le Creusot, pe distanța de 249,1 kilometri. A fost cea lungă rundă din ultimii 21 de ani.


Primoz Roglic (Jumbo), un alt sloven, a pierdut peste 3 minute în raport cu marii-favoriți. Astfel, pentru el s-au spulberat aproape toate șansele să câștige Marea Buclă și în 2021.

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) a făcut parte din evadarea zilei care a ajuns cu bine la final. El și-a mărit avansul în clasamentul general față de Tadej Pogacar (UAE) și alți rutieri care aspiră la tricoul galben.


Matej Mohoric a câștigat o etapă epică în Turul Franței

Etapa a 7-a a Turului Franței a fost cea mai lungă din actuala ediție, dar și din ultimii 21 de ani. Se anunța spectacol, mai ales că spre final a fost plasată o cățărare Signal d’Uchon, în lungime de 5,7%. Un urcuș foarte dificil, în special pe ultimii 1500 de metri, cu rampă medie de 11,8%. Specialiștii au clasificat această cățărare un fel de „zidul” Huy din Flèche Wallonne. Dar per total, etapa a semănat cu Liège-Bastogne-Liège, cu cinci urcușuri clasificate în ultimii 90 de kilometri.

Specialiștii în clasice erau văzuți mari favoriți azi, iar ei au și ieșit la rampă. În frunte cu tridentul van Aert, van der Poel și Gilbert, care au plecat în evadare. Prezența liderului clasamentului general în grupul de 28 de evadați a animat și mai mult ziua.

Matej Mohoric a fost cel mai puternic om al zilei. El a accelerat cu 88 de kilometri înainte de final, iar când mai erau 19 kilometri până la linia de sosire a rulat solitar. La final a obținut prima victorie a carierei în Turul Franței, la doar o zi după ce Slovenia a preluat președinția consiliului Uniunii Europene.

Slovenii sunt azi la putere, dar Primoz Roglic a avut o zi proastă

Slovenia este azi și marea revelație din ciclism, chiar dacă Primoz Roglic a avut o altă zi proastă, care l-a costat o întârziere de peste 3 minute față de pluton. În schimb, Tadej Pogacar și-a salvat la final ziua, deși echipa lui a părut destul de uzată, iar Richard Carapaz îi luase la un moment dat 40 de secunde avans. Acești doi favoriți au ajuns la final în același timp, dar la peste 5 minute de învingător.

Un alt câștigător al zilei a fost Mathieu van der Poel, care i-a luat aproape 3 minute și jumătate avans plutonului. Lângă olandez a fost și Wout van Aert. Cei doi au acum peste 3 minute avans în clasamentul general față de Tadej Pogacar.

Mâine este prima bătălie în Alpi, în a doua jumătate a cursei figurând trei cățărări de categoria 1. Finalul este însă în coborâre. Clasamentul general înaintea zilei de mâine arată astfel:

Prosport.ro


Stirile.eu