luni 17 ianuarie 9:35 PM

Abonare la google news

Măsuri fără precedent în Franța. Ce se poate întâmpla cu meciul PSG


Guverul din Franța a adoptat o nouă lege prin care oamenii nevaccinați nu mai pot participa la evenimente sportive. Această decizie poate afecta și echipele din Ligue 1, mai ales în ceea ce privește parcursul european, în cazul în care nu vor exista excepții.


Ce se întâmplă cu PSG – Real Madrid?

Conform informațiilor din Hexagon, legea ar urma să intre în vigoare în zilele următoare. Acest lucru înseamnă că fotbalul ar avea de suferit. În primul rând, meciurile din Ligue 1, de exemplu, ar urma să se joace fără o parte din fotbaliști, cei nevaccinați. Mai apoi, există o problemă majoră și pentru performanțele pe plan european.

PSG, Lille, Olympique Marseille, Monaco și Olympique Lyon sunt echipe angrenate în competiții europene (UEFA Champions League, Europea League sau Conference League). Ele ar putea fi obligate de UEFA să-și joace meciurile de pe teren propriu în altă țară.

Paris Saint-Germain o va înfrunta pe Real Madrid în prima fază eliminatorie a UEFA Champions League, începând cu 15 februarie. Totuși, meciul are șanse bune să se joace pe „Parc des Princes”, dacă informația oferită de Carlo Ancelotti, conform căreia „toți jucătorii au fost imunizați” este corectă. De notat că au tot exista probleme cu sportivi care au mințit în legătură cu acest subiect, iar nimic nu se poate știi sigur.

„Măsura ar fi una de a asigura desfășurarea corectă”

Pentru ca totul să aibă loc într-o notă de corectitudine, măsura luată, pentru cluburile franceze de a juca în altă țară, ar fi una care să asigure „desfășurarea corectă” a partidelor, iar „rezultatul să fie decis doar pe teren” și nu influențat de absența jucătorilor care nu pot evolua din cauza unor legi dintr-o respectivă țară.

Pe lângă PSG, Lille este a doua formație rămasă în Champions League. Campioana din sezonul trecut de Ligue 1 o va înfrunta pe Chelsea, iar meciul retur din Franța ar urma să se joace pe 16 martie. Monaco și Lyon își vor afla adversarele din Europa League pe 25 februarie, pe când Marseille va juca, cu Qarabag, în Conference League, pe 17 februarie, acasă.

Parlamentul francez a adoptat definitiv proiectul de lege care impune un certificat de vaccinare pentru multe activități ale vieții sociale.

În forma în care a fost promulgat, el va fi obligatoriu pentru a intra în spațiile deja supuse pașaportului sanitar (stadioane, teatre sau săli), atât pentru spectatori, sportivi, profesioniști, francezi sau străini„ a scris demnitarul francez de origine română pe Twitter.

 

Playsport.ro