Abonare la google news

Marius Copil s-a calificat în semifinalele turneului Challenger de la Sankt Petersburg! Salt de 7 locuri în clasament

Marius Copil (România, 224 ATP) a acces în semifinalele turneului Challenger de la Sankt Petersburg (Rusia), după ce l-a învins pe americanul Cristopher Eubanks (242 ATP), cu scorul de 7-6(1), 7-5!

Marius Copil și-a reintrat în sfârșit în formă, după o perioadă slabă, și a reușit o performanță notabilă, calificându-se în careul de ași al turneului Challenger de la Sankt Petersburg! Concursul la care Marius are statut de cap de serie numărul 4 este dotat cu premii în valoare totală de 52.080 de dolari.

Marius Copil a dispus de Cristopher Eubanks, al 7-lea favorit, în minimum de seturi, scor 7-6(1), 7-5, iar pentru un loc în finală se va lupta cu câștigătorul partidei Mirza Basic (Bosnia, 310 ATP) – Evgenii Tiurnev (Rusia, 403 ATP). Totodată, Copil și-a asigurat 2.510 dolari și 29 de puncte ATP!

Citeste si:  Noul clasament WTA. Simona Halep rămâne pe podium, Patricia Țig și Mihaela Buzărnescu coboară în ierarhia mondială

Marius Copil s-a calificat în semifinalele turneului Challenger de la Sankt Petersburg! Pe ce loc a urcat în clasament

Marius Copil a urcat 7 locuri în clasamentul live grație performanței din Rusia, de pe locul 224 până pe poziția 217! Sportivul din Arad a servit excelent în meciul de vineri, expediind nu mai puțin de 14 ași! De partea cealaltă, Cristopher Eubanks a reușit 5 ași, dar nu i-a putut face niciun break lui Marius! Singurul game contra serviciului a avut loc pe finalul actului secund și a fost realizat de Copil.

Citeste si:  Roger Federer, atacat de cine se aștepta mai puțin: „Cum e posibil să fie înaintea mea în clasament?"

Marius a reușit trei victorii în această săptămână, la turneul Challenger de la Sankt Petersburg: 6-3, 6-1 în prima rundă cu Michael Vrbensky (Cehia, 315 ATP), 5-7, 6-3, 6-1 cu Alexey Vatutin (Rusia, 261 ATP), în optimi, și 7-6(1), 7-5 cu Cristopher Eubanks în sferturile de finală. Se pare că Marius Copil și-a găsit ritmul, după ce în luna ianuarie declara pentru ProSport că are probleme de adaptare: „Vin după o pauză foarte mare. Nu am jucat 4-5 luni tenis și mi-e greu până îmi intru în ritm! La antrenament am început să joc bine și agresiv, dar la meci încă am rețineri și joc defensiv”, ne-a declarat Copil atunci când a ratat accederea pe tabloul principal de la Australian Open.

Citeste si:  Vremea 18 ianuarie - Ger teribil peste România - Temperaturile nu depășesc 0 grade

Citeste articolul pe ProSport

 44 total views